Четвер, 25.04.2024, 17:58
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:33
Акція «Посади своє дерево» розпочалася

Акція «Посади своє дерево» розпочалася

У Міжнародний день лісів 21 березня у Бердянську відбувся масштабний захід висадки лісу. Цей захід є початком акції «Посади своє дерево», яка триватиме на теренах Запорізької області з 21 березня до 20 квітня 2019 року у межах реалізації обласної міжвідомчої програми «Ліси Запорізького краю», яку ініціював голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль. Її метою є залучення учнівської молоді до заходів зі створення лісових насаджень та опіки над ними, дбайливого ставлення учнівської молоді до навколишнього природного середовища.

До акції разом із молоддю та мешканцями міста долучилися також голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль та його заступник Олександр Бабанін, Народний депутат України Олександр Пономарьов, міський голова Володимир Чепурний, секретар міської ради Олексій Холод та начальник Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Селюк.

“Хочу, щоб молоді люди, які зараз садять дерева, колись своїм дітям та онукам показували, що то вони висадили, - відзначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. - Якщо кожна людина в Україні посадить хоча б одне дерево, то може в нас Україна стане більш квітучою”.

Як розповів директор ДП “Бердянське лісове господарство” Сергій Мілько, на території у 3 гектари на в’їзді у м. Бердянськ під час акції висадили 5 тис. саджанців дубів та маслин, перед якими пізніше працівники лісгоспу висадять ряди кущів скумпії.

В акції «Посади своє дерево» активну участь взяли учні 9-11 класів Бердянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів, учасники обласної програми «Ліси Запорізького краю». Як розповіла вчитель закладу Олександра Ковальчук на початку березня заклад уклав Меморандум про співробітництво з Бердянським лісовим господарством з метою об’єднання зусиль зі створення та збереження лісових насаджень рідного краю. Під час акції кожне деревце, посаджене власними руками, діти прикрасили емблемою рідної школи з надією, що через декілька років, ставши свідомими громадянами своєї країни, приїдуть і побачать крислатого велетня, що даруватиме затишок, свіже повітря та чудовий краєвид.

Акція «Посади своє дерево», як і в цілому програма «Ліси Запорізького краю», важлива сторінка у житті кожного населеного пункту, в історії степового лісорозведення Запорізького краю. Запрошуємо педагогів та учнів навчальних закладів області підтримати проведення акції, посадити своє дерево, зробити свій особистий внесок у примноження зеленої краси рідного краю.

З нетерпінням чекаємо нової інформації від учасників програми «Ліси Запорізького краю».

Оргкомітет програми «Ліси Запорізького краю»
КЗ «Центр туризму» ЗОР

 
Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 603 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz