Субота, 20.04.2024, 13:48
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

18:10
"День захисника України" - єдиний день інформування населення

14 жовтня 2017 року відзначатиметься державне свято – День захисника України, встановлений Указом Президента України від 14 жовтня 2014 року № 806. Це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину, а також нагода згадати історичні перемоги попередніх поколінь, які своїми бойовими звершеннями здобували та відстоювали свободу і незалежність України.

Загальний меседж відзначення Дня захисника України, як і у минулому році, – «Під захистом українських військових».

Окрім того, необхідно акцентувати, що 2017 рік Указом Президента України проголошено Роком Української революції 1917-1921 років, яка мала важливе значення у становленні національної державотворчої традиції. У цьому зв’язку під час створення інформаційних проектів, змістовного наповнення публічних заходів доцільно доносити до суспільства такі тези: сучасна українська державність є продовженням традиції Української революції, незалежність виборювалася українцями із 1917 року і ця боротьба триває й сьогодні; нинішніх захисників України надихає самовідданість та жертовність воїнів армії Української Народної Республіки, 100-річчя з часу створення якої ми відзначаємо цього року; як і на початку минулого століття, в української незалежності нині той же ворог – імперська Росія, яка діє методами, подібними до московсько-більшовицьких методів столітньої давності. Але перемога обов’язково буде за нами, і запорукою цього є відроджене та боєздатне українське військо, а також підтримка нашої держави міжнародною спільнотою.

Слід врахувати, що 14 жовтня 2017 року також виповнюється 75-та річниця з часу утворення Української повстанської армії. У цьому зв’язку пріоритетними завданнями є донесення до громадян об’єктивної інформації про історію цієї підпільної народної армії, зокрема через розміщення у ЗМІ відповідних матеріалів (базовий методичний матеріал додається), проведення просвітницьких заходів у закладах освіти та культури, підтримка громадських ініціатив, спрямованих на вирішення цих завдань тощо. У цій роботі особливо слід акцентувати на тому, що діяльність Української повстанської армії була складовою загальноєвропейського руху опору нацистам та їх союзникам. Що стосується урочистостей з нагоди річниці створення Української повстанської армії, то їх варто планувати з урахуванням особливостей кожного регіону.

Головним завданням органів виконавчої влади під час підготовки та відзначення Дня захисника України є формування у суспільстві, особливо молоді, шанобливого ставлення до захисників України усіх поколінь, активної громадянської та патріотичної позиції, готовності до захисту суверенітету і територіальної цілісності України, збереження та примноження духовної спадщини. Особливо акцентуємо на необхідності збереження суспільно-політичної стабільності у регіоні, посилення охорони громадського порядку, ужиття додаткових заходів безпеки, зокрема під час проведення органами влади та громадськістю святкових заходів, своєчасне виявлення і нейтралізацію деструктивних чинників, у тому числі в інформаційному просторі.

Додаткові матеріали: "Українська повстанська армія" (docx, 0,2 Мб)

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 514 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz