П`ятниця, 19.04.2024, 08:25
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:04
Експедиційний польовий скаутський практикум «Історична скарбниця»

Експедиційний польовий скаутський практикум «Історична скарбниця»

З 27.06.2019 по 07.07.2019 в районі с. Григоровка Канівського району Черкаської області, в рамках багаторічної польової експедиційної скаутської програми «Невідома Україна», гуртком «Скаутинг і краєзнавство КЗ «Центру туризму» ЗОР (керівник Бородін С.Е.), представниками загону скаутів «ИСкатель», ГО Запорізьким Молодіжним Скаутським Клубом «Хортичий острів» було проведено Експедиційний польовий скаутський практикум «Історична скарбниця».

В таборуванні прийняли участь представники скаутського руху м. Покровська Донецької області та молодь м. Києва. Учнівська молодь ознайомилась з одним із туристичних ресурсів Черкаської області.

На основі фахових заходів практикуму було проведено заняття з виховання у молоді психологічної стійкості в умовах природного середовища, на основі самоврядування проведено польові заходи зі скаутингу, історії і геології та практична підготовка активу гуртка; навчання правил поведінки на воді, взаємодопомозі та фахових навичок з пішохідного та водного туризму.

Діти та дорослі доторкнулися до укладу та традицій українського народу: допомагали уходу за конями, підстригали овець, прополювали кукурудзу, слухали бандуру, прийняли участь у святі на «Івана Купала», співали народні пісні, їздили на конях, танцювали народні танці та спілкувалися з патріотами України. Гуртківці навчилися основам системної підготовки експедиційного заходу; основам раціонального похідного харчування, командної роботи; цікавості до краєзнавчих досліджень; дбайливому відношенню до природи та друзів. Під час занять з практичної геології діти набули пошукових навичок. Як результат, було зібрано велику кількість геологічних зразків та археологічних знахідок для краєзнавчого музею.

Програма заходу сприяла утвердженню та пропаганді здорового образу життя, духовного и фізичного розвитку, оздоровленню, навчанню володіння собою, оцінюванню особистих сил для виживання в екстремальних умовах, вихованню молодіжних лідерів і патріотів України

Для дорослих це була добра можливість відпочинку души і тіла, повернення у світ юнацьких відчуттів, поділитися досвідом та навичками з молоддю.

Категорія: Робота гуртків | Переглядів: 400 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz