П`ятниця, 19.04.2024, 08:32
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

11:30
Гурток пісенноі поезії і туризму «Обрій» на міжнародному фестивалі «Булат»-2016 у місті Суми

Гурток пісенноі поезії і туризму «Обрій»
на міжнародному фестивалі «Булат»-2016 у місті Суми

З 7 по 10 квітня 2016 року студія «Обрій» гуртка «Пісенна поезія і туризм» КЗ «Центр туризму» ЗОР (кер. Киящук А.Л.) взяла участь у ХХVIII міжнародному фестивалі авторської пісні і пісенної поезії «Булат» у м.Суми. Мета фестивалю – популяризація української авторської пісні і підтримка талановитих авторів-виконавців України. Організаторами фестивалю виступили Всеукраїнське об’єднання діячів авторської пісні, Сумська обласна молодіжна організація «Клуб авторської пісні «Булат» за підтримки Сумської міської і обласної адміністрації.

28-й фестиваль "Булат" лишив відчуття на диво насиченого подіями часу. Стільки емоцій, інтелектуального прориву, різноманітної діяльності за чотири дня я давно не переживала. Вперше відправилась на "Булат” зі своїми вихованцями, зі студією "Обрій". На вокзалі нас зустріли як давніх друзів сумчани з молодіжного ансамблю «Фішечка».

Ми приїхали на день раніш, 7 травня, в четвер. Порадували піснями жінок і дівчат, які плетуть сітки для маскування в АТО. Поселилися в оздоровчому таборі «Ровесник» серед сосен у лісі. Повітря – чудове, кімнати комфортні, теплі. А в п`ятницю з`ясувалося, що і страви в столовій смачні і ситні.

8 квітня вранці знайомились з молоддю з Київа, Харкова, Асканії-нової і Сум в тренінгу, талановито проведеному Оленою Лисенко (Київ). Далі гомінким натовпом (близько 70 душ) погрузилися в автобус. Відправились в училище культури ім. Бортнянського, весь час весело розспівуючи пісні з «Бременських музикантів». Вся ця чудова молодь взяла участь в концерті молодих авторів і виконавців «Вихід». Заключну пісню «Весеннее таног» співали разом.

А ввечорі в Машинобудівничому коледжі відбувся концерт-відкриття фестивалю Булат. Співали не тільки члени журі і гості фестивалю. Організатори виділили 6 номерів молоді. Немало! І, треба сказати, юне покоління звучало достойно! Ввечері в таборі «Ровесник» серед сосен біля вогнища слухали один одного, співали разом. День промайнув як безперервне свято!

9 квітня – трудовий день. Майстерні – зразок тонкого, турботливого і конструктивного ставлення до творчих людей. Спасибі квартету Ла-Шансон и Дмитру Долгову. Вони змогли дати добрі поради всім учасникам конкурсу. Причому молодша учасниця – Лєрочка Лисенко має вік 9 років, а найстаршим було за 60! Поетична майстерня також була продуктивною. Наша Лера Калашнік отримала добрі поради і отримала підтримку своїх поетичних спроб від майстрів.

Але не тільки майстерні по відбору учасників в конкурсний концерт були корисними і для аматорів і для більш досвідчених авторів і виконавців. Навчаючі майстер-класи були просто на вищому рівні. Катя Ізосімова в акторській майстерні навчала і сценічному руху, і техніці етюдів. В чайхані (це традиційний веселий концерт після конкурсного) надвечір дітвора всіх смішила поставленою нею інсценізацією.

Майстер-клас по диханню вокаліста проводила Оксана Галахова, флейтистка з Сум. Практичні навички, надбані в цей день допоможуть швидко розвиватися кожному, хто проявить наполегливість.

Дуже продуктивною, просто інтелектуальним і емоційним проривом, була майстерня по режисурі пісні, яку проводив Сергій Рубашкін з Москви. Ученик Юрія Лореса, він зміг з кожного, хто звертався за допомогою, витягнути найщиріші почуття під час виконання пісні. Тонкий психологічний підхід до режисури пісні – і народжується справжнє взаємопорозуміння між слухачем і виконавцем. Чудо справжнього переживання зараз і тут. Спасибі нашим новим друзям з сумської «Фішечки», які зробили так багато, аби запросити Сергія Рубашкіна!

Для запорізького ансамблю «Обрій» було дуже приємно виступати в конкурсному концерті з піснею Наталії Колесніченко «Держись за меня». А Микита Морозов, який тримає гітару в руках тільки сім місяців, виконав пісню Юрія Візбора «Ты у меня одна» і заслужив не тільки оплески, а й вигуки: «Браво», - із залу. Хвилювання і стрес, що супроводжували участь у конкурсному концерті, були розвіяні веселою чайханою. А закінчився цей день дуже цікавим мозковим штурмом. Брейн-рінг за участю п`ятьох команд проводив Віктор Байрак до пів на першу ночі. Але хто ж пішов спати! Спілкування, співи продовжувалися ще майже до ранку.

Останній день фестивалю – прощання з «Ровесником», який став як дім рідний. І заключний концерт, в якому співали лауреати, дипломанти і найкращі з молоді. Окремою номінацією пройшли пісні і вірші українською. Семен Рубчинський, голова журі, відмітив, що рівень української поезії і авторської пісні зараз не поступається російським творам. Ми раділи досягненням молоді, у захваті слухали живцем Віктора Байрака (Вінниця), Сергія Хоменко (Київ), Ольгу Залесську (Мінськ), Юрія Чайку (Харків), пісні яких люблять і співають обрійці. Відкриттям для запорізької молоді була автор з Москви Тетяна Корольова і виконавець Сергій Рубашкін, квартет ля-Шансон з Сум і багато інших.

Дуже не хотілося розставатися з новими друзями. Але нас чекають нові фестивалі. А в хлопців і дівчат виникло ще більше бажання навчитися таким тонким справам, як писати вірші, пісні, володіти гітарою і вокалом. І , звісно, хочеться подорожувати і зустрічатися с друзями! І це все попереду!

Автор статті - Анна Киящук,
керівник групи «Обрій» гуртка «Пісенна поезія і туризм» КЗ «Центр туризму» ЗОР

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 670 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz