Четвер, 18.04.2024, 19:03
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

16:18
І (обласний) тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу»

І (обласний) тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу»

23 січня 2019 року, у приміщенні «Музею історії дитячого туризму і краєзнавства Запорізької області» КЗ «Центр туризму» ЗОР, був проведений І (обласний) тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу».

З привітальними словами до учасників Конкурсу виступили директор КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександр Романчук, завідувач науково-освітньою та методичною роботою КЗ «Запорізький обласний краєзнавчий музей» ЗОР Вікторія Водоп'ян та завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Дмитро Янущенко.

Цього року до оргкомітету обласного туру Конкурсу надійшло 14 робіт. 19 екскурсоводів презентували віртуальні екскурсії шкільними музеями історичного профілю: військово-історичні, історичні (широкого змісту) та краєзнавчі (широкого змісту). Вони представили різні райони та міста нашої області: Вознесенівський район м. Запоріжжя; міста Мелітополь та Енергодар; Комишуваську, Приморську, Смирновську об’єднані територіальні громади; Вільнянський, Мелітопольський, Розівський райони Запорізької області, а також, Малобілозерську школу-інтернат «Дивосвіт» та Енергодарський центр туризму, краєзнавства та спорту.

Журі Конкурсу визначило переможців і призерів за кожним профілем окремо, яких було нагороджено дипломами та цінними призами від КЗ «Центр туризму» ЗОР та КЗ «Запорізький обласний краєзнавчий музей» ЗОР. Серед військово-історичних музеїв перше місце здобули екскурсоводи Андрій Бондаренко, Іван Баленко, Володимир Брянцев, учні Енергодарської багатопрофільної гімназії «Гармонія», члени пошуково – дослідницької групи «Майстерня досліджень» з екскурсією «Захисникам Вітчизни присвячується…» (керівник Єгембердінова Оксана Олексіївна).

Серед історичних музеїв (широкого профілю) переможцями стали екскурсоводи Данііл Скандаков та Ігор Трянов, вихованці гуртка «Юні екскурсоводи» ЕЦТКС (керівник Самойлова Ірина Арнольдівна).

Серед екскурсоводів краєзнавчих музеїв (широкого змісту) перше місце здобули Яна Липосавицька, Вікторія Напрягло, учениці Олексіївського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Смирновської сільської ради Більмацького району (керівник Стецюн Тетяна Іванівна).

Переможці будуть представляти Запорізьку область на ІІ турі Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу», який буде проходити у Тернопільській області у березні цього року.

Слід відзначити високий рівень підготовки, старанність і творчий підхід педагогів та учнів у презентації екскурсій шкільними музеями.

Під час Конкурсу була проведена фотовиставка до Дня Соборності України: «Україна – це ми!», де були представлені кращі фотороботи від закладів освіти області, що надійшли на обласний етап фотоконкурсу.

На заході панувала дружня та доброзичлива атмосфера. Всі учасники Конкурсу отримали досвід публічного виступу і ведення музейної екскурсії, відчувши себе справжніми екскурсоводами.

Відділ краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 703 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz