П`ятниця, 19.04.2024, 13:40
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

14:04
І скаутська школа молодого захисника Вітчизни «Степові лицарі – 2015»

І скаутська школа молодого захисника Вітчизни «Степові лицарі – 2015»

У селі Підгорне Новомиколаївського району Підгірненською ЗОШ І-ІІІ ступенів спільно з КЗ «Центр туризму» ЗОР, Запорізьким обласним осередком Всеукраїнської громадської молодіжної організації «Національна організація скаутів України» та Запорізькою обласною дитячою організацією «Скаути Запорожжя» з 02 по 06 квітня 2015 року було проведено І скаутську школу юного захисника Вітчизни «Степові лицарі – 2015», присвяченої 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі в роки Другої світової війни.

В школі взяли участь 3 делегації з міст Запоріжжя – КЗ «Центр туризму» ЗОР, міста Енергодар – Енергодарський ЦТКС та села Підгірне Новомиколаївського району – Підгірненської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Загальна кількість учасників склала 27 осіб.

Відкриття заходу відбулося у селищі Новосолоне біля пам’ятника Вічної слави воїнам, які загинули у часи Великої Вітчизняної війни. Свої привітання учасникам Школи висловила голова Підгірненської сільської ради Новомиколаївського району Осовська Ольга Олександрівна. Також в пам’ять загиблих настоятелем храму ікони Земенської Богоматері Отцем Андрієм була проведена служба.

Програма Школи передбачала велику кількість виховних заходів, активітетів та ігор. Діти отримали знання та навички з орієнтування, стрільби, в’язання вузлів, надання першої медичної допомоги, розпалюванні вогнища у складних природних умовах, основ самозахисту Дзюдо, відвідали краєзнавчі музеї в селищі Підгірне, Новосолоне та смт. Новомиколаївка, прийняли участь в стародавньому посвяченні язичного святилища. Після проходження активітетів діти мали змогу здати скаутські спеціалізації: «Знавець вузлів», «Знавець орієнтування» та «Медик» й отримати нашивки.

Також юні скаути мали можливість використати свої знання та вміння, які вони отримали під час проходження активітетів, під час улюблених скаутських ігор «Прапор», «Степова стежина» та «Симофор».

В вечірній час діти проявляли свої творчі здібності під час тематичних вечорів військової та туристської пісні.

Школа завершилася урочистою посвятою нових членів великої скаутської родини та нагородження переможців й учасників заходу.

Скаути пройшли маленьку школу життя, здобули знання та вміння, які необхідні юному захиснику Вітчизни, отримали нашивки, які засвічують успішність і результативність скаута під час проходження навчальної програми Школи. Учасники висловили свої бажання й сподівання, що у наступному році Підгірненська ЗОШ знову збере скаутів з усієї Запорізької області і дасть змогу побачити своїх друзів, отримати нові знання та випробувати себе у різних іграх та змаганнях.

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 787 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz