Четвер, 25.04.2024, 12:01
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:55
Інформація про "День довкілля"

Всеукраїнське свято «День Довкілля» -
корисна праця, задля спільної втіхи

21 квітня на території о. Хортиця в місті Запоріжжя сумісними зусиллями Запорізького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді та Національного заповідника «Хортиця» було проведене відкрите загальноміське свято «День Довкілля», в рамках однойменного Всеукраїнського свята, що відзначається в нашій країні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року.

Головними цілями, що переслідували організатори свята, були: сприяння відтворенню та збереженню природи рідного краю; сприяння поширенню екологічного виховання серед учнівської молоді; виховання патріотизму, поваги та бережливого ставлення до природного багатства рідного краю;створення умов для фізичного розвитку гуртківців КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР та учнів загальноосвітніх шкіл.

Досягнути поставлені цілі дала можливість програма свята, що включила в себе не лише суспільно-корисну працю – громадську толоку, а й конкурсно-ігрову частину. Громадська толока стала втіленням згуртованої та динамічної роботи учнів, гуртківців та дорослих: представників обласної держадміністрації, міськради, громадських організацій Запоріжжя, працівників Національного заповідника «Хортиця», керівників гуртків та вчителів. І, як результат об’єднаних зусиль – відсутність сміття у північній частині острова Хортиці 10 тисяч саджанців молодих сосен та дубів. І, можливо, тут, через кілька років, замість згарища (що є нині ), буятиме гіллям молоде лісництво.

Після «важкої» праці юні краєзнавці, туристи та школярі мали змогу проявити свою кмітливість, запал, спритність та вправність в туристичній естафеті, конкурсах-ерудитах та цікавих іграх. Гомін веселих дитячих голосів, сміх та жарти додали святкової атмосфери до заходу, перетворили день праці задля збереження навколишнього середовища на святковий день єднання людини з природою. Адже, конкурси та ігри, змагання та естафети – це розважальний елемент, який може будь-яку важку справу перетворити на суцільні веселощі, замінити відчуття втоми блаженним відчуттям задоволення та легкої радості.

Загалом, у святі «День Довкілля» прийняло участь 115 чоловік з 12 гуртків КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР з Ленінського, Комунарського, Орджонікідзевського, Хортицького, Шевченківського районів м. Запоріжжя, м. Бердянськ, Чернігівського та Пологівського районів області; а також учні шкіл нашого міста – ЗНВК № 20, гімназії № 50, ЗОШ № 51.

Особливо хочеться відзначити керівників гуртків, що прийняли найбільш активну участь в святі: Шелегеду Олену Романівну, Шелегеду Віталія Івановича, Бородіна Сергія Едуардовича, Ніколаєва Олексія Сергійовича, Неживу Марину Андріївну.

Приємно, що в цьому році ми – жителі своєї Малої Батьківщини не стояли осторонь від спільної корисної справи. Адже, кожен пам’ятає – збереження природи – це збереження наших інтересів, нашого щасливого буття та майбутнього.

Культорганізатор краєзнавчого відділу
Похилько С.П.















Категорія: Новини Центру | Переглядів: 1130 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz