Четвер, 28.03.2024, 20:09
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

11:34
Інформація щодо проведення І відкритого скаутського військово-патріотичного практикуму «Барви пам’яті»

Інформація
щодо проведення І відкритого скаутського військово-патріотичного практикуму «Барви пам’яті»,
присвяченого Дню пам’яті та примирення

З 6 по 9 травня 2017 року в місті Енергодар на території Іванівського лісництва пройшов відкритий скаутський військово-патріотичний практикум «Барви пам’яті», присвячений Дню пам’яті та примирення. Практикум був організований Енергодарським центром туризму, краєзнавства та спорту та Запорізькою обласною дитячою скаутською організацією «Слідопит» при підтримці громадської організації «Запорізький антитерористичний центр», резервної сотні батальйону ОУН – Хортиця, спілки ветеранів АТО Запорізького округу, ДПРЧ Головного управління ДСНС України у Запорізькій області та благодійного фонду "Слідопит".

У практикумі «Барви пам’яті» активну участь взяли скаутські гуртки комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради, а також гуртки Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту. Завітали на захід і гості: осередки Національної організації скаутів України з Донецької та Дніпропетровської областей. Загальна кількість учасників склала 130 осіб.

Програма практикуму була насиченою та цікавою. Для дітей було організовано активітети з туристської підготовки, маскування на місцевості, стрільби та правил користування зброєю, ознайомлення з вибухово-небезпечними предметами, які можна знайти на території Запорізької області. Також дуже цікавою подією став приїзд служби надзвичайних ситуацій на спеціально обладнаній рятувальній машині. Працівники служби розповіли скаутам, як правильно треба себе поводити при різних надзвичайних ситуаціях. Дуже корисним став активітет з правил користування скаутською формою. Свої вміння та навички учасники практикуму змогли реалізувати у скаутських іграх, які запам’ятались учасникам цікавими завданнями та випробуваннями на згуртованість та винахідливість у кожному скаутському патрулі. Творчі таланти юні скаути проявили біля вечірнього вогнища. Для дітей були організовані вечір знайомств, вечір української пісні та вечір пам’яті героїв Другої Світової війни. В останній день на практикум завітав настоятель храму Св. Луки Кримського отець Григорій та провів зі скаутами духовну годину про людські цінності.

Велика вдячність всім організаціям, які допомогли зробити це свято незабутнім для дітей та дорослих. Цей захід має бути традиційним, щоб кожного року у дружній скаутській атмосфері ми могли пам’ятати героїв, які захищали українську землю та перемогли фашизм в Європі. Вічна пам’ять Героям!

Ніколаєв О.С.
методист КЗ «Центр туризму» ЗОР

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 659 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz