П`ятниця, 29.03.2024, 00:35
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

13:39
Інформаційна освітянська естафета про підсумки акції «Посади своє дерево»

Інформаційна освітянська естафета
про підсумки акції «Посади своє дерево»

Вже більше місяця, з 21 березня 2019 року, в Запорізькій області триває природоохоронна акція «Посади своє дерево», яка є складовою обласної міжвідомчої краєзнавчо-природоохоронної програми «Ліси Запорізького краю», започаткованої Департаментом освіти і науки та Обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Метою програми є залучення учнівської молоді до заходів зі створення лісових і зелених насаджень та опіки над ними, дбайливого ставлення учнівської молоді до навколишнього природного середовища.

Початком акції став масштабний захід з висадки лісу площею 3 га на околицях м. Бердянськ, організований Бердянським лісовим господарством та навчальними закладами міста, про що нам розповіли безпосередні учасники заходу, учні і педагоги Бердянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів. Безпосередній інструктаж з посадки лісових культур провели начальник Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Селюк і директор ДП “Бердянське лісове господарство” Сергій Мілько, а у благородній справі озеленення рідного краю, крім учнівської та педагогічної громадськості м. Бердянськ, взяли участь голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль та його заступник Олександр Бабанін, Народний депутат України Олександр Пономарьов, міський голова Володимир Чепурний, секретар міської ради Олексій Холод та інші.

За березень-квітень 2019 року в акції взяло участь більшість закладів освіти області. Зрозуміло, що перш за все учні і педагоги наводили лад на своїх пришкільних ділянках, закладали паркові зони, саджали дерева, кущі та квіти на території своїх громад.

Сьогодні ми розпочинаємо освітянську інформаційну естафету акції «Посади своє дерево» про добрі справи з озеленення Запорізького краю, що сталися у НВК «Єлізаветівська ЗОШ» Приморського району та Малобілозерській естетичній спеціалізованій школі-інтернаті II-III ступенів «Дивосвіт».

Ще на початку 2019 року педагоги та учні КЗ "НВК" Єлизаветівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ" під керівництвом свого директора Олександра Мошенського розробили проект «Парк своїми руками», який передбачав створення паркової зони і фруктового саду біля навчального комплексу. У перші тижні березня заклад освіти в рамках програми «Ліси Запорізького краю» підписав "Меморандум про співпрацю" з ДП " Бердянський лісгосп", заручився підтримкою органів влади і жителів села на добру «зелену» справу.

29 березня відбулися перші роботи зі створення Єлізаветівського парку: висаджено 60 дерев липи та фруктових дерев: різних сортів яблуні, груші, сливи, абрикосу та черешні. Підтримати акцію молодого покоління приїхали Народний депутат Сергій Валентиров, Голова Приморської РДА Сергій Бєлічєв, директор ДП "Бердянський лісгосп" Сергій Мілько, помічник Народного депутата Анна Саламатіна, вихованці, учні, батьки, колектив школи, жителі села - всі хто не байдужий до природи та примноження її краси. Народний депутат Сергій Валентиров завітав на свято з приємними подарунками - садовий інвентар, який необхідний для догляду за деревами, та горщики для вирощування кімнатних рослин, що знадобляться для озеленення класних кімнат та коридорів школи. І хоча погода в цей день була трошки прохолодна, свято вдалося на славу.

 

Під час однієї з поїздок до Польщі, учні Малобілозерської естетичної спеціалізованої школи-інтернату II-III ступенів «Дивосвіт» отримали від гостинних господарів в подарунок 200 саджанців листяних та хвойних дерев. Повернувшись на Батьківщину, учні вирішили започаткувати Парк Дружби, масштаби, якого збільшуються з кожним роком. 2019 рік також не став винятком. Долучившись до акції «Посади своє дерево», учнями і педагогами у парку Дружби було висаджено саджанці 60 нових дерев (горобина, береза, липа, клени, каштани).

КЗ «Центр туризму» ЗОР, координатор програми «Ліси Запорізького краю»

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 488 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz