П`ятниця, 19.04.2024, 22:37
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

14:51
Інформаційна освітянська естафета про підсумки акції «Посади своє дерево» - частина 3

Інформаційна освітянська естафета
про підсумки акції «Посади своє дерево»

Вже більше місяця, з 21 березня 2019 року, в Запорізькій області триває природоохоронна акція «Посади своє дерево», яка є складовою обласної міжвідомчої краєзнавчо-природоохоронної програми «Ліси Запорізького краю», започаткованої Департаментом освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Метою програми є залучення учнівської молоді до заходів зі створення лісових і зелених насаджень та опіки над ними, дбайливого ставлення учнівської молоді до навколишнього природного середовища.

Раніше вже було опубліковано частину матеріалів учасників акції. Сьогодні ж ми розкажемо про те, як до акції долучились такі заклади як КУ «Інженерненська ЗОШ І-ІІІ ст.» Пологівської районної ради, КЗ «Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ст.» Василівської районної ради, КЗ «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ст. «Козацький ліцей» ЗОР, Семенівська ЗОШ І-ІІІ ст. Мелітопольської районної ради, ДНЗ «Веселіський професійний аграрний ліцей», КЗ «Дитячий центр» Михайлівського району.

Діти учнівського органу самоврядування «Веселка» комунальної установи «Інженерненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Пологівської районної ради Запорізької області були активними учасниками акції «Посади своє дерево». Учні 5-10 класів висадили саджанці 20-ти берізок на території навчального закладу, які безкоштовно надало Державне підприємство «Пологівське лісомисливське господарство» та 12 саджанців каштанів, вирощених учнями з плодів дерева на уроках біології.

 

Важливою сторінкою в історії КЗ «Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Василівської районної ради стала участь учнів 8, 9 та 11 класів в обласній природоохоронній акції «Посади своє дерево». Метою цього заходу був благоустрій території школи, створення краси і затишку у рідному селі. Учні ретельно підготували територію для висадки саджанців, завезли грунт з більш родючою землею. Всього за березень-квітень 2019 року було висаджено 47 берізок, по одному деревцю горобини, липи та дуба. Школярі ретельно доглядають за своїми зеленими підопічними, систематично проводиться їх полив і підкормка. І ось перший результат: молоденькі саджанці пускають свої перші паростки.

Активними учасниками акції стали учні 11-х класів Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» - майбутні випускники, які посадили на території освітнього закладу 4 туї і 1 ялинку, зробивши особистий внесок у примноження зеленої краси не тільки ліцею, а й рідного краю в цілому.

 

10 квітня у Семенівській ЗШ I-III ступенів Мелітопольського району пройшла акція «Посади своє дерево», яку ініціювали учениці 11 класу. Як вважають випускниці закладу освіти головна мета акції - можливість залишити слід на Землі, пам'ять про себе, своєрідний наказ для наступних поколінь. Змінюватимуться покоління учнів, а дерева житимуть, щороку радуючи оточуючих своїм зеленим вбранням. В акції взяли участь учні 8-11 класів, вчителі, а також батьки випускників. На подвір'ї школи були висаджені берези, туї, ялівець, модрина та бук в кількості 28-ти дерев. Посадивши свої власні дерева, а згодом – доглядаючи за ними, учні зможуть доторкнутися до досконалого світу живої природи, до самої Землі. А любов до рідної землі - це і є патріотизм.

 

Студенти та педагоги ДНЗ «Веселівський професійний аграрний ліцей» підтримали проведення Акції і посадили на території закладу плодові дерева.

   

Вихованці гуртка пішохідного туризму «Компас» КЗ «Дитячий центр» Михайлівської селищної ради Михайлівського району під керівництвом Ганюкової Н.М. взяли участь у весняному етапі акції «Посади своє дерево». Гуртківці висадили саджанці каштанів на території закладу та саджанці маленьких сосен у горщик для подальшого висадження у ґрунт. Діти із задоволенням долучились до акції та зробили особистий внесок у примноження зеленої краси рідного краю.

   

Інформація про участь інших закладів освіти в акції буде надана в наступних публікаціях. Тож – далі буде.

КЗ «Центр туризму» ЗОР, координатор програми «Ліси Запорізького краю»

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 610 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz