Четвер, 18.04.2024, 21:07
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:54
Інформаційна освітянська естафета про підсумки акції «Посади своє дерево» - частина 5

Інформаційна освітянська естафета
про підсумки акції «Посади своє дерево»

З 21 березня у День лісів по 22 квітня у День Землі 2019 року, в Запорізькій області тривала природоохоронна акція «Посади своє дерево», яка є складовою обласної міжвідомчої краєзнавчо-природоохоронної програми «Ліси Запорізького краю», започаткованої Департаментом освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Метою програми є залучення учнівської молоді до заходів зі створення лісових і зелених насаджень та опіки над ними, дбайливого ставлення учнівської молоді до навколишнього природного середовища.

Сьогодні ми розкажемо про те, як долучились до акції такі заклади як Смирновська філія Олексіївського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дошкільний навчальний заклад» Смирновської СР Більмацького району, Фруктовська ЗОШ І-ІІІ ст. Мелітопольської районної ради, КЗ «Новомиколаївський навчально-реабілітаційний центр «Паросток» ім. В.А. Польського» ЗОР, КЗ «Балківська ЗОШ І-ІІІ ст. Василівської районної ради, КЗ «Михайлівська ЗОШ І-ІІІ ст. 3» Михайлівської селищної ради, які наводили лад на своїх пришкільних ділянках, закладали паркові зони, саджали дерева, кущі та квіти на території своїх громад.

У Смирновській філії Олексіївського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Смирновської сільської ради Більмацького району учні 8 та 9 класів під керівництвом вчителя біології та хімії Кириченко Руслани Ігорівни провели акцію з висадження дерев на території громади. У результаті територія довкола Смирновської сільської ради поповнилася новими саджанцями, а учні отримали велике задоволення від зробленої справи.

 
 

З метою зробити особистий внесок у примноження зеленої краси рідного краю – посадити своє дерево, у Фруктовській ЗШ І-ІІІ ступенів вчителями та учнями 5-11 класів було висаджено 15 дерев та різних видів квітів на території школи та біля майбутнього дитячого майданчику.

 

КЗ «Новомиколаївський навчально-реабілітаційний центр «Паросток» ім. В.А.Польського» ЗОР активно взяв участь у весняному етапі Акції «Посади своє дерево», яка проходить у Запорізькій області до Міжнародного Дня Землі та у шкільному екологічному місячнику, який пройшов під девізом:
«Цінуй, людино, доброту природи.
Все, що вона дарує щедро нам,
Її ліси, поля, повітря, води –
То вічний і святий, величний храм!»

Під час акції в освітньому закладі посаджено 15 сосен та 5 декоративних яблунь., а також своєрідним «дитячим садком» вихованці центру назвали висадку 250 зовсім малесеньких сосенок. Сподіваємося, що спільними зусиллями ця «малеча» виросте для подальшого висадження у відкритий грунт.

   

22 квітня 2019 року в рамках святкування Міжнародного Дня Землі в КЗ «Балківська ЗОШ І – ІІІ ступенів» ВРР ЗО проводилася акція «Посади своє дерево». Учні 7- го класу разом з вчителем біології і географії Шеремет І.В. висадили 5 саджанців дерев: клени, горіхи та берізка та, дякуючи мамі учня 4-го класу Демешко Л., біля школи також було висаджено 25 кущів троянд.

 

Також в рамках обласної акції «Посади своє дерево» на території КЗ «Михайлівська ЗОШ І-ІІІ ст. 3» Михайлівської селищної ради були висаджені дерева – ясени, акації та волоський горіх.

 

Загалом, за підтримки лісових господарств та волонтерів, в акції прийняли участь більше 28 навчальних закладів Запорізької області, під час якої велика територія області стала багатшою на більш ніж 8 тисяч молодих дерев, кущів та квітів. Зараз для всіх жителів області постає завдання не зруйнувати це багатство, а дбати про його збереження та примноження.

На цьому обласна міжвідомча краєзнавчо-природоохоронна програма «Ліси Запорізького краю» не завершується, її наступним етапом є обласна наметова школа-експедиція еколого-краєзнавчого активу учнівської молоді «Степові лісництва рідного краю – 2019», що буде проходити в червні на території Старобердянського лісництва в Мелітопольській області.

Тож слідкуйте за новинами, на Вас чекають нові цікаві події!

КЗ «Центр туризму» ЗОР, координатор програми «Ліси Запорізького краю»

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 457 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz