Четвер, 28.03.2024, 16:33
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

17:41
Х Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція з міжнародною участю "Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття"

Х Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської та студентської молоді з міжнародною участю «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття»

23-26 листопада 2017 року у м. Святогірськ на базі обласного дитячо-молодіжного санаторно-оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини» відбулася ювілейна Х Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської та студентської молоді з міжнародною участю «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття».

Організаторами Конференції виступив Департамент освіти і науки Донецької облдержадміністрації, Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді за підтримки Українського державного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

На конференцію було надіслано 165 учнівських та студентських робіт за шістьма тематичними напрямами. Безпосередню участь у роботі Конференції взяли 67 учасників та 47 керівників робіт, що представляли 7 областей України (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Полтавська, Сумська, Харківська, Чернігівська). Також з цікавою доповіддю виступила делегація молодих науковців з Базельського університету (Швейцарія).

Запорізьку делегацію представляли двоє вихованців гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР - Пітюренко Нікіта (учень Запорізької ЗОШ «ОСНОВА») та Левченко Віталій (учень Запорізької НВК № 90). Керівником делегації та керівником гуртка був Янущенко Дмитро Вікторович, керівник туристських груп (експедицій) відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Приємно відзначити, що делегація Запорізької області гідно представила свій край у секції «Географічні та геологічні особливості Південно-Східної України» – обидва доповідача за підсумками роботи секції були нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації. А під час урочистого закриття Конференції Пітюренко Нікіта був нагороджений дипломом за кращу доповідь в секції та сертифікатом на право публікації доповіді в збірку матеріалів Міжнародної наукової конференції «Краєзнавство і учитель – 2018».

Програма конференції включала також низку культурних заходів. Для її учасників Донецьким обласним центром туризму та краєзнавства були організовані екскурсії до Свято-Успенської Святогірської Лаври, а керівниками гуртків ОЦТК проведені майстер-класи «Українська лялька-мотанка» та «Археологічні студії». Години вечірнього дозвілля в «Перлині Донеччини» були заповнені показом українських художніх фільмів та дискотекою.

Крім того запорізька делегація самостійно побачила на території Святогірського державного історико-архітектурного заповідника Всіхсвятський скит Святогірської Лаври, меморіальний комплекс загиблим під час Другої світової війни. Також у м. Слов’янськ делегація відвідала міський краєзнавчий музей, а також меморіальну табличку, встановлену на міській будівлі СБУ на честь вшанування закатованого проросійськими терористами у квітні 2014 р. організатора та лідера проукраїнського руху в м. Горлівка Героя України Володимира Рибака.

В цілому ж всі учасники поїздки отримали цінний досвід, який обов’язково знадобиться при майбутній науково-дослідній роботі, та незабутні позитивні враження від поїздки.

Керівник туристських груп (експедицій)
відділу краєзнавства і патріотичного виховання
Янущенко Д. В.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 851 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz