Четвер, 25.04.2024, 10:59
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

12:16
Комплексні змагання зі спортивного гірського туризму - 2 Кубка України та обласний "Кубок Хортиці"

Інформація
про проведення Кубку України зі спортивного туризму – гірський туризм,
Кубку України серед студентів зі спортивного гірського туризму,
ХХХVІІ відкритих обласних змагань з гірського туризму пам’яті гірських туристів і альпіністів, які загинули в горах − «Кубок Хортиці»

З 4 по 7 жовтня 2018 року на о. Хортиця на «Туристичному пляжі» Федерацією спортивного туризму України за підтримки КЗ «Центр туризму» ЗОР, були проведені комплексні змагання зі спортивного гірського туризму, а саме Кубок України зі спортивного туризму – гірський туризм, Кубок України серед студентів зі спортивного гірського туризму, ХХХVІІ відкриті обласні змагання з гірського туризму пам’яті гірських туристів і альпіністів, які загинули в горах − «Кубок Хортиці».

Метою змагань було визначення найсильніших команд та популяризація гірського туризму.

У змаганнях брали участь 15 команд з м. Київ, Запорізької, Київської, Львівської, Харківської та Дніпропетровської областей, близько 100 учасників.

На урочистому відкритті з вітальним словом до учасників звернулися начальник Запорізького обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Муштай Андрій Анатолійович, голова гірської комісії Федерації спортивного туризму України Козій Віктор Григорович, віце-президент Запорізької обласної федерації спортивного туризму Штіфман Олександр Григорович.

Змагання проходили на двох дистанціях 3-4 класу «Гірські перешкоди» і «Рятувальні технічні прийоми». На дистанції «Гірські перешкоди» спортсмени демонстрували навички використання техніки гірського туризму на скельному рельєфі різної складності, які допоможуть їм при проходженні високогірних перевалів і сходженні на вершини, а на дистанції «Рятувальні технічні прийоми» учасники демонстрували прийоми транспортування умовного «потерпілого» на складному гірському рельєфу: підйом з «тріщини», спуск уздовж стрімкого скельного схилу, переправи через каньйони та річки.

За підсумками роботи головної суддівської колегії призерами у загальному заліку:

на Кубку України зі спортивного туризму – гірський туризм, переможцями стала команда «ІRBIS», м. Київ, друге місце отримала команда ТК «МКС», Київська область, третє – ХДАФК, Харківська область;

на Кубку України серед студентів зі спортивного гірського туризму, переможцями стала команда Харківської державної академії фізичної культури, м. Харків, друге місце отримала збірна команда студентської молоді Запорізької області.

На ХХХVІІ відкритих обласних змагання з гірського туризму пам’яті гірських туристів і альпіністів, які загинули в горах − «Кубок Хортиці» переможцями стала команда міста Харкова, друге місце отримала команда КПНЗ «ЦТКЕУМ Інгулецького району» КМР, м. Кривий Ріг, третє – СТК «Едельвейс-2», м. Запоріжжя.

Переможці і призери змагань були нагороджені грамотами, медалями та кубками, а також цінними подарунками від спонсорівмагазину туристського спорядження alp.com.ua та Центру екіпірувального спорядження «Футен».

Категорія: Спортивний відділ | Переглядів: 454 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz