Четвер, 25.04.2024, 06:17
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

14:29
КЗ «Центру туризму» ЗОР успішно реалізував обласну програму учнівської молоді «Мандруємо рідним краєм»

КЗ «Центру туризму» ЗОР успішно реалізував обласну програму учнівської молоді «Мандруємо рідним краєм», присвячену 80-річчю утворення Запорізької області

Цього року відділом краєзнавства та патріотичного виховання комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради було реалізовано обласну програму учнівської молоді «Мандруємо рідним краєм», присвячену 80-річчю утворення Запорізької області. Її метою було залучення учнівської молоді до активної дослідницької діяльності з вивчення та збереження природної та історико-культурної спадщини рідного краю.

Програма складалася з проведення туристських походів, стаціонарних експедицій та експедицій з активним способом пересування з різних видів краєзнавства (історичного, етнографічного, археологічного, географічного, екологічного та геологічного) 19-ма районами області.

Та найцікавішими під час подорожей були акції зі встановленням тимчасових пам’ятних знаків на крайніх точках Запорізької області та в її центрі. До речі подібні знаки були встановлені вперше в Україні.

На крайній південній точці знак було встановлено на Федотовій косі поруч з Кирилівкою, де знаходиться відомий курорт, що межує з Херсонською областю. На крайній західній точці знак встановили недалеко від археологічної пам’ятки національного значення «Мамай-Сурка». На крайній північній точці – біля групи аланських курганів на кордоні Дніпропетровської області. На крайній східній точці знак встановили поруч із заповідником «Кам’яні Могили», відомою історичною і природною пам’яткою України, яка розташована на межі з Донецькою областю. На території Токмацького району поблизу села Покровське було встановлено тимчасовий пам’ятний знак «Географічний центр Запорізької області». Сподіваємося, що тут у майбутньому в центрі області буде встановлено постійний пам’ятний знак.

Вихованці разом з керівниками гуртків КЗ «Центру туризму» ЗОР та, часто, з представниками місцевої влади і ЗМІ залюбки брали участь у цих акціях. Місцеві музеї та заклади освіти радо відкривали свої двері для дітей. Загалом 22 гуртка КЗ «Центру туризму» ЗОР взяли участь у заходах. Разом з пам’ятними знаками були закладені капсули з інформацією про цю подію з датами та підписами учасників. Це, безумовно, залишило незабутні враження, адже вихованці КЗ «Центру туризму» ЗОР стали справжніми учасниками живої історії рідного краю, частиною знаменної події для області та України.

Результати експедиції стануть основою для написання робіт на Всеукраїнські, обласні конкурси та будуть висвітлені на конференції учнівської молоді «Краєзнавчі нариси Запорізького краю», присвяченій 80-річчю утворення Запорізької області, що буде проводитись 21 листопада в Обласному краєзнавчому музеї.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 353 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz