Субота, 20.04.2024, 02:30
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:35
Молодіжний польовий лідерський практикум «Байда 2018»

«Байда 2018»

З 29.09.2018р. по 06.10.2018р. було проведено молодіжний польовий лідерський практикум «Байда 2018». Втілення цього проекту в життя відбулося завдяки перемозі ГО «Запорізький Молодіжний Скаутський Клуб «Хортичий острів» у конкурсі соціальних програм «Ми – це місто», проведеного комбінатом «Запоріжсталь».

Метою заходу було проведення на о. Байда польової практичної лідерської підготовки молоді зі світової скаутської технології для підвищення ефективності та активізації молодіжних лідерів. Програму було присвячено 70-річчю КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Організаторами проекту виступили заступник голови Ради клубу «Хортичий острів» Медведєва Ірина Віталіївна та команда Запорізького Скаутського клубу. Ідея заходу належить керівнику гуртків «Скаутинг і краєзнавство» «Центру туризму» Бородіну Сергію Едуардовичу. До речі, практикум на острові Байда було проведено як історичний аналог скаутського таборування, який проходив з ініціативи полковника Баден-Пауелла, засновника Скаутського руху, на острові Броунс у Великобританії понад сто років тому.

Представники молодіжних організацій, підприємств та учнівська молодь із Запоріжжя, Канева, Маріуполя, представники скаутського руху Білорусії, Литви, України (із Запоріжжя, Києва, Дніпра, Покровська, Сум) зібрались разом на острові Байда. У практикумі взяли участь 97 молодіжних лідерів і 61 помічник проведення заходу.

Упродовж усього тижня учасники, перебуваючи на острові, в умовах природного оточення мали змогу отримати потрібні для життя навички. Для всіх без винятку було проведено корисні майстер-класи та тренінги: уроки верхової їзди, скелелазіння, користування байдарками, стрільби, медичної підготовки, виживання, спілкування та роботи в команді, медіа тренінг та багато іншого. Щодня учасники відвідували репетиції флешмобу. Всього за тиждень люди, які були впевнені, що танці не для них, опанували стиль «Джаз-фанк» завдяки запорізькому хореографу Владиславу Смєрдову. В один із днів на острові Хортиця було проведено квест із орієнтування. Також учасники мали змогу взяти участь у фотоконкурсі, а переможці отримали гідні призи.

Організатори проекту вдячні меткомбінату «Запоріжсталь» за конкурс соціальних програм «Ми – це місто». Ми також хочемо винести щиру подяку за вдале проведення програми людям, які доклали значних зусиль, аби все пройшло на гідному рівні, а саме: КЗ «Центру туризму» ЗОР, ГО «Вогник», ЗІЕІТ, ТО «Креатив Арт», «Vitacenter», кінному клубу «Росінант», ГО «Плеяда», Федерації стрілецького багатоборства, Товариству ветеранів АТО Запоріжжя, Федерації спортивного водного туризму Запоріжжя.

По завершенню програми відбувся Гала-концерт. Організатори нагородили всіх учасників практикуму цінними подарунками та сертифікатами. На знак подяки скаути подарували своїм майстрам торт із відповідною емблемою програми.

Фінальну крапку молодь поставила на даху музею Запорізького козацтва на о. Хортиця своїм командним танцювальним виступом – флешмобом.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 541 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz