Четвер, 25.04.2024, 23:44
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:40
Навчально-тренувальні збори до Дня туризму

Навчально-тренувальні збори до Дня туризму

Щороку 27 вересня КЗ «Обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» ЗОР святкує Всесвітній День туризму. Це свято у 1979 році встановила Генеральна асамблея Всесвітньої організації в Іспанії. У нашій країні День туризму заснував Президент України Л. Кучма і на офіційному рівні Всесвітній День туризму відзначають з 1998 року.

Туристична діяльність, на основі ознайомлення з історичним минулим і сьогоденням рідного краю і батьківщини, сприяє патріотичному вихованню. Крім того, туризм дозволяє прилучити до культурних цінностей, традицій народу. Особливо важливе виховне значення туризму полягає в організації дозвілля для молоді, формуванні здорового способу життя. Туризм складає частину фізичної культури і спорту, оскільки він служить проявом здорового способу життя, розвитку, вдосконалення і збереження фізичної працездатності і всебічної підготовки.

З нагоди Всесвітнього свята Дня туризму протягом вересня у Центрі було проведено багато різноманітних туристсько-краєзнавчих масових заходів.

Так, 20-21.09.2014р. на території турбази «Лиса Гора», поблизу м. Василівка Запорізької області пройшли навчально-тренувальні збори для туристсько-спортивних гуртків м. Запоріжжя, в яких прийняло участь 98 гуртківців. Діти показали себе у конкурсах та етапах з туристського багатоборства, а саме: переправа через яр по колоді, навісна переправа «через річку», «маятник», «установка туристського намету», «в’язання туристських вузлів», «проходження велодистанції», «укладання рюкзака».

Цікавим конкурсом для гуртківців виявився жартівливий, на перший погляд, конкурс «Лижі», де потрібно було продемонструвати злагодженість та чіткість команди.

Наступного дня гуртківці змагались на дистанції «Туристська естафета». Перше місце зайняла команда «Хижаки-2» (керівник Жиленко Т.М., ЗОШ-86 м. Запоріжжя), ІІ місце – команда «Бригантина» (керівник Попов М.А., Пришибська ЗОШ), ІІІ місце – команда «Бродники» (керівник Савельєва Г.Г., ЗОШ-17 м. Запоріжжя). А як же туристам без туристської пісні! Ввечері звучали туристські пісні, а потім розважальна музична програма.

Заступник директора з НВР
Г.Г. Савельєва

Категорія: Спортивний відділ | Переглядів: 630 | Додав: Тиалари | Теги: день туризму, навчально-тренувальні збори, турбаза лиса гора
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz