Середа, 24.04.2024, 10:14
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

19:43
Обласний форум "Моя Хортиця"

Обласний форум учнівської молоді «Моя Хортиця»

8 листопада 2013 року в м. Запоріжжя, на території НЗ «Хортиця», в «Музеї історії козацтва» відбувся обласний форум учнівської молоді «Моя Хортиця», що став завершальним етапом заочного творчого конкурсу "Моя Хортиця", який проходив в рамках руху учнівської молоді за збереження природної та історико-культурної спадщини українського народу «Моя земля – земля моїх батьків» і є складовою частиною системи краєзнавчої роботи з учнівською молоддю в області. Форум став плановим заходом свят, які організовуються в рамках відзначання 20-річчя присвоєння статусу Національний заповіднику «Хортиця».

Організували дане свято для учнів, керівників гуртків та вчителів (і навіть деяких зацікавлених батьків) комунальний заклад «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» Запорізької обласної ради (КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР), Національний заповідник «Хортиця», за підтримки благодійного фонду «Патріот Запоріжжя» та ЗНУ.

Головною метою конкурсу і форуму було формування в учнівської молоді патріотизму, любові до своєї Батьківщини шляхом залучення до активної просвітницької і творчої діяльності з висвітлення природної, історичної та культурної спадщини Національного заповідника «Хортиця».

У форумі взяли участь 80 представників творчої учнівської молоді та педагогів з Хортицького, Комунарського, Ленінського, Орджонікідзевського, Шевченківського району м. Запоріжжя; м. Енергодар, м. Мелітополь, Василівського, Вільнянського, Михайлівського, Куйбишевського, Приморського, Пологівського, Чернігівського районів та КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

Під час урочистого відкриття форуму перед всіма присутніми з привітальним словом виступили директор НЗ «Хортиця» Остапенко Максим Анатолійович та директор КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Митрофанова Тетяна Григорівна.

За кращі роботи, представлені на номінації: «Душею поета», «Пером публіциста», «Серцем письменника», «Очима натураліста», «Об’єктивом фотографа», лауреатів нагороджували професійні члени журі, а саме: Матросенко Маргарита Вікторівна – старший науковий співробітник, завідувач науково-просвітницького відділу НЗ «Хортиця», Темна Оксана Валентинівна – доцент кафедри російської філології ЗНУ, кандидат філологічних наук, Шелегеда Віталій Іванович – заступник директора КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

Всі учасники форуму – переможці обласної творчої програми «Моя Хортиця», були нагороджені дипломами та сертифікатами на безкоштовну екскурсію об’єктами НЗ «Хортиця», для всієї родини (або для друзів), що діятиме продовж 2014 року. Наймолодша учасниця форуму – Волкова Марія, вихованка НТР «Грані» (кер. Вороненко Л.В.) була нагороджена цінним подарунком від благодійного фонду «Патріот Запоріжжя».

Приємно відзначити, що в конкурсі прийняли участь не лише діти, а й вчителі, керівники гуртків, досвідчені туристи та краєзнавці області. Серед дорослих, що надали свої творчі роботи, журі особливо відмітило: Штіфмана Олександра Григоровича (м.с. України), Дьоміна Сергія Миколайовича (вчителя ліцею № 99 м. Запоріжжя), Шелегеду Віталія Івановича (заст. директора КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР) Янущенка Дмитра Вікторовича (керівника туристських груп КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР), Бородіна Сергія Едуардовича (кер. гуртка «Скаути»), Кучеряву Ірину Анатоліївну (кер. гуртка «Скаути»), Закржевську Світлану Миколаївну (зав. відділом ЕЦТКС), Жиленко Тетяну Миронівну (кер. гуртка), Волобуєва Михайла Станіславовича (кер. гуртка). Свою майстерність, свій творчий талант всім глядачам представили власними піснями Хилько Сергій Олександрович (вчитель Мордвинівської ЗОШ), Брезицький Олег Олексійович та Кондратенко Ольга Василівна (вчителі Благовіщенської ЗОШ).

Кращі авторські роботи учасників конкурсу ввійшли до збірки «Моя Хортиця», яка була подарована кожному учаснику форуму. А деякі вірші та проза були представлені безпосередньо під час нагородження. Серед юних авторів, що презентували учасникам форуму свої роботи були: Овсяннікова Ганна (Костянтинівський ліцей «Ерудит»), Харитончук Анастасія (Костянтинівське РНВО №1 «Таврія»), Чикалова Оля (Запорізьке муз. училище), Сур Ярослав (Кінськороздорівське НВК). Особливо відзначили члени журі Горілу Софію (ЗНВК № 77 м. Запоріжжя), яка отримала перемогу в 3 різних номінаціях.

Завдяки старанням Охріменко Світлани Геннадіївни, заввідділу охорони природи НЗ «Хортиця», для переможців була організована цікава екскурсійна програма історико-архітектурним комплексом «Запорізька Січ», з козацькою представою. Додав приємних вражень про форум всім учасникам справжній козацький обід у корчмі, який не лише поповнив юних цінителів Хортиці силами та життєдайною енергією, а й дозволив на короткий час перенестись у добу козацтва.

Завдяки спільним старанням НЗ «Хортиця», благодійного фонду «Патріот Запоріжжя» та КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР вдалося не лише в черговий раз виявити найобдарованіших дітей області, а й в цікавій формі залучити учнівську молодь до вивчення рідного краю, вдалося вкотре наголосити на важливій ролі перлини України Хортиці в житті кожного українця, і тим паче – в житті синів та дочок Запорізького краю.

Похилько С.П., культорганізатор краєзнавчого відділу
КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР










Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 705 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz