Четвер, 25.04.2024, 15:58
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:40
Обласний міжвідомчий семінар-практикум «Методичні рекомендації з цивільного захисту та безпека життєдіяльності у надзвичайних ситуаціях техн

ІНФОРМАЦІЯ
про обласний міжвідомчий семінар-практикум
«Методичні рекомендації з цивільного захисту та безпека життєдіяльності у надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру»
29.05.2014 р. (Запоріжжя, КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР)

29 травня 2014 року в приміщенні КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР за участю Навчально-методичного центру Головного управління МНС України в Запорізькій області відбувся обласний міжвідомчий семінар-практикум «Методичні рекомендації з цивільного захисту та безпека життєдіяльності у надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру» (далі – семінар).

У семінарі взяли участь 34 учасників – представників від Веселівського, Вільнянського, Приморського і Чернігівського районів Запорізької області, міст Запоріжжя, Бердянська і Токмаку, співробітники КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

З основною доповіддю на тему «Цивільний захист та безпека життєдіяльності у надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру» виступила спеціаліст Навчально-методичного центру Головного управління МНС України в Запорізькій області Четверикова Т.В. (содоповідач: Працуха В.О., начальник методичного відділу НМЦ). Доповідь супроводжувалась демонстрацією змістовної медіапрезентації. Четверикова Т.В. надала класифікацію надзвичайних ситуацій соціального, техногенного та природного характеру, розкрила особливості безпеки життєдіяльності педагогів та їх вихованців під час занять туризмом та краєзнавством у разі виникнення подібних ситуацій, відповіла на питання учасників семінару.

Про особливості надання долікарської допомоги у надзвичайних ситуаціях розповів лікар КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Дуєв О.М. Особливу увагу доповідач звернув на надання долікарської допомоги у разі зупинки серця та дихання постраждалих, отримання ними серйозних травм.

Інженер з охорони праці КЗ «ЗОЦТКУМИ» ЗОР Поліщук Ю.Ф. ознайомила учасників семінару з інструктивно-нормативною базою з безпеки життєдіяльності у туристсько-краєзнавчих гуртках та під час здійснення дитячо-юнацькими групами туристсько-краєзнавчих подорожей (походів, експедицій, екскурсій тощо).

Завідувач методичного відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Петроченко В. І. розповів про отруйних рослин і тварин Запорізької області України. За допомогою медіапрезентації учасники семінару ознайомились з основними отруйними рослинами і тваринами Запорізького краю, з симптомами отруєння та особливостями надання відповідної долікарської допомоги.

До роботи семінару долучився також гість КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР – заступник директора Українського державного центру туризму і краєзнавству учнівської молоді (м. Київ) Омельченко Д. Г., який провів з учасниками семінару розмову на тему семінару, а також торкнувся питань розвитку туристсько-краєзнавчого напряму роботи з учнівською молоддю в сучасних умовах.

На завершення семінару були проведені консультації педагогів з питань безпеки життєдіяльності у надзвичайних ситуаціях, бажаючі отримали електронні версії доповідей та медіапрезентацій. Також Навчально-методичним центром Головного управління МНС України в Запорізькій області надані відповідні інформаційно-методичні буклети.

Петроченко В.І.

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 972 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz