Четвер, 25.04.2024, 23:12
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

22:59
Обласний семінар щодо організації роботи музеїв при навчальних закладах

Обласний семінар щодо організації роботи музеїв при навчальних закладах

26.04.2017 року Комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) на базі туристської бази «Дніпрянка» було проведено обласний семінар щодо організації роботи музеїв при навчальних закладах з метою вдосконалення змісту, форм та методів навчально-виховної та патріотичної роботи з учнівською молоддю засобами музейно-екскурсійної справи.

Семінар розпочала методист методичного відділу з питань патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Сова Вікторія Василівна з привітальним словом та інформуванням про підсумки інвентаризації музеїв при навчальних закладах Запорізької області. Було обговорено основні питання щодо організації роботи музеїв при навчальних закладах та оформлення нормативно-правової документації щодо відкриття і функціонування музею.

Під час семінару своїм досвідом щодо організації роботи музею поділилася Антигура Юлія Петрівна, керівник «Музею реабілітаційної педагогіки комунального вищого навчального закладу «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія». Зі слів Юлії Петрівни музей користується популярністю, за останній рік було проведено 147 екскурсій для педагогів, учнів та високоповажних гостей.

Було цікаво послухати виступ Гришечкіної Олени Євгенівни, вчителя історії і правознавства КЗ «Малобілозерська естетична гімназія-інтернат «Дивосвіт» ЗОР (с. Мала Білозерка), що ділилася досвідом організації роботи шкільного етнографічного музею «Гладос» КЗ «Малобілозерська естетична гімназія-інтернат «Дивосвіт» ЗОР. Учнями школи регулярно проводяться цікаві екскурсії по музею, де розповідається про побут та традиції українського народу. Музей може похвалитися багатою колекцією керамічного посуду, рушників, вишиванок та предметів традиційного українського ужитку. До речі, 29 квітня гімназія-інтернат «Дивосвіт» запрошує усіх на день відкритих дверей. Тож всі охочі можуть завітати до цього гостинного закладу!

На семінарі були присутні 28 педагогів з Дніпровського, Вознесенівського, Хортицького, Комунарівського районів Запоріжжя, міст Енергодар, Мелітополь, Василівського, Веселівського, Вільнянського, Мелітопольського, Михайлівського, Новомиколаївського, Оріхівського, Пологівського, Токмацького районів області.

Попова А.Ю., культорганізатор методичного відділу з патріотичного виховання

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 676 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz