П`ятниця, 29.03.2024, 14:09
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:52
Очний етап ІI обласного конкурсу на кращий туристсько-краєзнавчий гурток Запорізької області «Гурток-лідер 2018»

 

20 березня, в комунальному закладі «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» відбувся очний етап ІI обласного конкурсу на кращий туристсько-краєзнавчий гурток Запорізької області «Гурток-лідер 2018».

Конкурс «Гурток Лідер» проводиться другий рік поспіль, в вигляді форуму, задля виявлення найактивніших гуртків області, які не лише із задоволенням займаються туризмом, краєзнавством та військово-патріотичною справою, а й готові ділитися власним досвідом зі своїми однолітками.

В цьому році на захід були запрошені гуртки Запорізької області, які набрали найбільшу кількість балів на заочному етапі конкурсу. В стінах КЗ «Центр туризму» ЗОР зібралися групи гуртків з Бердянська, Приморська, Енергодара, Запоріжжя, Мелітопольського та Великобілозерського районів. Також, на заході були присутні глядачі – вихованці гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР та учні освітніх закладів Запоріжжя. За звичною практикою КЗ «Центр туризму» ЗОР відбувалася пряма трансляція заходу, переглянути який могли всі охочі в офіційній групі на Фейсбуці, за посиланням https://www.facebook.com/groups/137029566852694/videos/.

На урочистому відкритті форуму всіх учасників привітав директор КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександр Романчук, який наголосив на важливій ролі активного дозвілля та всебічного розвитку вихованців гуртків. Також, Олександр Павлович закликав дітей та керівників гуртків не лише до власного розвитку, а й до тісної співпраці з іншими групами, задля обміну досвідом та взаємодопомоги на різних етапах підготовки до конкурсів та змагань.

Привітав учасників форуму головний суддя – методист Центру туризму, Ким Гуленко, який висвітлив основні моменти програми очного етапу конкурсу та представив членів журі.

Святкову атмосферу на відкритті заходу створювали музичні анімації та виступ юної скрипачки, вихованки Центру туризму Маргарити Вітенко.

Далі розпочалася активна боротьба за звання «Гурток Лідер 2018» серед фіналістів, які змагалися в трьох номінаціях: гуртки туристсько-спортивного, туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямку.

Основна частина форуму складалася з конкурсів «Наші досягнення», «Відеоролики», «Інтерв’ю» та «Ділимося досвідом».

Під час конкурсів відеороликів та «Наші досягнення» фіналісти презентували результати своєї роботи за рік, ділилися найцікавішими моментами з життя гуртка. Інтерв’ювання учасників дало змогу виявити рівень компетентності вихованців в роботі гуртка. Та найбільш цікавою була програма конкурсу «Ділимося досвідом», представленого у вигляді виставки, під час дії якої групи гуртків презентували свої надбання, вміння цікаво та результативно навчатися, виробляти туристське спорядження, організовувати біваки, описувати знайдені в експедиціях предмети тощо. Сподобалось учасникам те, що оцінювали виставкові майстер-класи глядачі-однолітки, шляхом голосування спеціальними талонами, а не журі.

Глядачам особливо припала до душі презентація діяльності гуртка пішохідного туризму СТК «Едельвейс» (керівник Хомякова О.М.), який продемонстрував на виставці макет проходження дистанції зі спортивного орієнтування «Лабіринт». Також, цікавою була презентація досвіду від групи НДКО «Біла зірка» (керівник Орел А.В.), учасники якої пригощали смачними пряниками, а разом з цими ласощами показували результати своєї роботи та майстер-класи. Багато позитивних відгуків отримав майстер-клас від гуртка «Скаутинг і краєзнавство» (керівник Бородін С.Е.), під час якого конкурсанти показували предмети виживання та розповідали як і в яких випадках ними користуватися.

Для всіх учасників заходу була проведена екскурсія «Музеєм дитячого туризму», яка ознайомила юних конкурсантів з розвитком туристсько-краєзнавчого руху в Запорізькій області, дала змогу прослідкувати еволюцію туристського спорядження та екіпіровки.

Та головна інтрига форуму була в тому, хто ж отримає звання кращого гуртка за підсумками 2018 року. За результатами оцінок компетентного журі конкурсу та голосування глядачів, за загальною сумою балів, переможцями форуму стали:

Туристсько-спортивний напрямок:
І місце - група гуртка «Пішохідний туризм» СТК «Едельвейс» ЗНВК № 70 Запорізької міської ради, під керівництвом Хомякової Олени Миколаївни,
ІІ місце - група гуртка «Пішохідний туризм» Приморського відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР, під керівництвом Іванової Людмили Олександрівни,
ІІІ місце –група «ІСКРА» гуртка «Пішохідний туризм» Приморського відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР, під керівництвом Микалюк Світлани Миколаївни.

Туристсько-краєзнавчий напрямок:
- І місце – група НДКО «Біла зірка» гуртка «Історичне краєзнавство», Великобілозерської ЗОШ І-ІІ ст. № 3, вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР, під керівництвом Орел Альони Володимирівни,
- ІІ місце – група ЮНЕКО гуртка «Екологічне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР, під керівництвом Шелегеди Віталія Івановича,
- ІІІ місце – група гуртка «Історичне краєзнавство», Костянтинівського районного НВО №1 «Таврія», вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР, під керівництвом Горбової Ольги Анатоліївни.

Військово-патріотичний напрямок:
- І місце група гуртка «Скаут» Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту, під керівництвом Ленінця Григорія Володимировича,
- ІІ місце – група гуртка «Скаутинг і краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР, під керівництвом Бородіна Сергія Едуардовича.

Переможці конкурсу «Гурток-лідер 2018» були нагородженні унікальними цінними подарунками – керамічними статуетками, виготовленими педагогами та юними гончарами – учнями Малобілозерської естетичної школи-інтернат «Дивосвіт».

Загалом, очний етап конкурсу «Гурток лідер 2018» пройшов у дружній, позитивній атмосфері, яка сприяла обміну досвідом між учасником і дозволила всім присутнім отримати задоволення від заходу.

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 500 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz