П`ятниця, 19.04.2024, 21:52
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:49
Перемога в конкурсі соціальних ініціатив «Ми – це місто»

Перемога в конкурсі соціальних ініціатив «Ми – це місто»

27 липня, в БК «Металургів» відбулося уросте нагородження переможців конкурсу соціальних ініціатив «Ми – це місто», який вже шостий рік поспіль проводить ПАТ «Запоріжсталь». За ці роки було успішно реалізовано 157 проектів.

В цьому році на конкурс надійшло 287 заявок – це рекордна кількість заявок на реалізацію проектів за всі роки, і 73 проекти отримали гранти, які дадуть можливість реалізувати проекти, спрямовані на покращення життя запоріжців вже до кінця 2018 року.

Серед цьогорічних переможців конкурсу і проект від комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту і екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради, під назвою «З квадрокоптером в експедицію рідним краєм».

Ідея і сам проект розроблені завідувачем відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР, керівником гуртка пішохідного туризму – Янущенком Дмитром Вікторовичем.

Багаторічний досвід організації експедицій з активним способом пересування показав, що для залучення значної кількості учнівської молоді, для підвищення рівня зацікавленості учнів та студентів у пошуково-дослідницькій діяльності, у вивченні історико-культурних та природних особливостей Запорізької області, необхідно створювати сприятливі умови. Залучення сучасного електротехнічного обладнання (в даному випадку квадрокоптеру) дасть можливість не лише проводити ґрунтовні дослідження на місцевості та складати детальні звіти про проведену пошуково-дослідницьку роботу, а й зацікавити учнівську молодь області в участі в експедиціях з активним способом пересування.

В цьому році проект запланований у рамках року культурної спадщини України, з ціллю виявлення, охорони та збереження об’єктів природи та історико-культурної спадщини України. До грудня 2018 року відповідальних за проект чекає активна робота з його реалізації. В подальшому, за допомогою квадрокоптеру буде змога не лише проводити експедиційні дослідження, а й робити відеозвіти про масові заходи обласного та Всеукраїнського рівня, які проводитиме КЗ «Центр туризму» ЗОР, створювати сучасні навчальні відеоролики, тощо.

Проект розроблявся за підтримки директора КЗ «Центр туризму» ЗОР – Романчука Олександра Павловича, який докладає багато зусиль для створення сприятливих умов в Центрі туризму для розвитку активної, здорової та розумної учнівської молоді Запорізької області.

В цьому році проект «З квадрокоптером в експедицію рідним краєм» вже не перший проект КЗ «Центр туризму» ЗОР, який отримує підтримку від ПАТ «Запоріжсталь». Проте кожного разу залишаємось вдячними ПАТ «Запоріжсталь» та Експертній раді конкурсу «Ми – це місто» за надання грантової підтримки.

Також вітаємо з перемогою ГО Запорізький Молодіжний Скаутський Клуб «Хортичий острів» (голова Ради Клубу Бородін Сергій Едуардович), яка виграла грант у сумі 100 тис. грн. на проведення польового лідерського практикуму «Байда – 2018».

Завдяки сумісним зусиллям, учнівська молодь Запорізької області має змогу з задоволенням займатися туристсько-краєзнавчою справою, пізнавати свій край і пишатися своєю Батьківщиною.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 501 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz