П`ятниця, 29.03.2024, 14:13
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

11:04
Скаутська експедиція-практикум «Сім Бродів-2015»

ІНФОРМАЦІЯ
Скаутська експедиція-практикум «Сім Бродів-2015»

З 9 по 12 жовтня 2015 року в м. Енергодарі Енергодарським центром туризму, краєзнавства і спорту разом з обласним скаутським об’єднанням «Скаути Запорожжя» Національної організації скаутів України в рамках Всеукраїнського проекту ВМГО «Національна організація скаутів України» - «Намисто скаутських справ», з метою поширення скаутського руху в Запорізькій області на засадах патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій та національних цінностей українського народу, залучення до здорового способу життя була проведена друга скаутська експедиція-практикум «Сім Бродів-2015». Захід був присвячений Дню захисника України.

В експедиції-практикумі активну участь взяли 8 скаутських патрулів з Енергодарського центру туризму, краєзнавства і спорту (патруль «Тарпан», керівники Ленінець Г.В., Закржевська С.М. та патруль «Степові орли», керівники Кузєванова О.І., Гаркавенко О.В.); СТК «Едельвейс» Комунарського району м. Запоріжжя (патруль «Искатели», керівник Бородін С. Е.), а також гуртки «Скаутинг і краєзнавство» Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді з м. Запоріжжя, Новомиколаївського та Веселівського районів Запорізької області під керівництвом Ніколаєва О.С., Кучерявої І.А., Павелко Л. А. та Варенко Г.В. (патрулі «Альтаїр», «Веселівські тигрята», «Сірчата» та «Молода Січ»). Вперше на захід завітала команда з Верхньотокмацької ЗОШ Чернігівського району(керівник Бадіон О.П.). Загальна кількість учасників практикуму склала 83 юних скаута.

Перший день був присвячений облаштуванню скаутських таборів. День закінчився великим вогнищем з піснями під гітару, гарним спілкуванням та новими знайомствами.

Другий день розпочався з урочистого відкриття практикуму на кургані Слави. На урочисте відкриття завітали: представник від Енергодарської міської ради начальник відділу сім’ї та молоді Аніканова Галина Миколаївна; головний спеціаліст відділу шкіл і позашкільних закладів управління освіти Енергодарської міської ради Павлова Юлія Олексіївна; учасник бойових дій в зоні АТО та волонтер Костянтин Табакаєв. Після урочистого відкриття для дітей було проведено цілу низку екскурсій та активітетів в місті Енергодарі та Кам’янсько-Дніпровському районі. Юні учасники відвідали виставку місцевого краєзнавця та голови пошукового клубу «Нікопольський плацдарм» Марченка Володимира Тарасовича. При підтримці Енергодарської міської ради була організована автобусна екскурсія до Кам’янсько-Дніпровського краєзнавчого музею, де діти познайомилися з експозиціями музею та прийняли участь у майстер-класі по гончарній справі. У другій половині дня на учасників практикуму чекала цікава прогулянка до міського парку та парку Перемоги. Закінчився другий день вечером патріотичної пісні біля великого вогнища.

На третій день скаутів чекала найцікавіша гра практикуму, яка мала однойменну назву «Сім Бродів». У ході гри учасники занурилися в історичне минуле Запорізького краю. Діти долали різні природні та мотузкові перешкоди, демонстрували знання та навички з топографії, історії, медицини, стрільби з справжнього луку та спортивного орієнтування.

Практикум завершився урочистим шикуванням та нагородженням переможців та учасників ігрової програми «Сім Бродів – 2015».

Захід пройшов на високому організаційному рівні. Учасники практикуму здобули нові знання, вміння та нових друзів. Все прекрасне, що було на практикумі, підійшло до свого завершення і залишається лише чекати наступного року, щоб знову зануритися в атмосферу братерства та веселого настрою дружнього кола вже «Семи Бродів – 2016».

Ніколаєв О. С.
Закржевська С. М.
224-24-71

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 679 | Додав: Тиалари | Теги: скаути, патріотичне виховання
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz