Четвер, 28.03.2024, 20:18
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

11:21
Триває Всеукраїнський збір активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Про проведення Всеукраїнського збору активістів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура 2014: Хортиця»

З 11 липня 2014 року в місті Запоріжжі, на славетному острові Хортиця, розпочато Всеукраїнський збір активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2014: Хортиця», який триватиме до 20 липня.

Активісти Гри розташувалися наметовим містечком на базі комунального закладу «Хортицький національний навчально-реабілітаційний багатопрофільний центр» Запорізької обласної ради.

Урочисте відкриття збору відбулося біля музею історії запорозького козацтва, що стало символічним для майбутніх козаків. Одним з яскравих моментів заходу стала церемонія передачі символу гри «Сокіл» («Джура») від мера м. Дубно, що приймало збори активістів Гри минулого 2013 року, меру м. Запоріжжя. Учасників гри привітали офіційні особи: представник Міністерства освіти і науки України, директор Державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та голова Запорізької обласної ради, а також козацькі та самодіяльні колективи міста Запоріжжя.

За ці дні Гри діти пройшли немало випробувань та дізналися багато нового та цікавого про Запоріжжя, острів Хортицю та історію доби Запорозького козацтва. Програма Гри включала в себе майстер-класи: «Організація дитячого самоврядування» та «Лава на лаву», концерти, рейд-похід до північної частини острова Хортиця, екскурсії з відвідуванням об’єктів культурної спадщини Національного заповідника «Хортиця», круїз на катері по річці Дніпро. Також діти мали змогу продемонструвати творчо-мистецькі звіти своїх роїв на конкурсі «Ватра».

Для молодих козаків був організований квест на тему «Легендарна Хортиця». Метою цього квесту було показати велике різноманіття природи Хортиці та славетність її історії. Під час проходження етапів діти продемонстрували не тільки високий рівень знань з тематичного напряму квесту, а також навички володіння картою та компасом, які їм знадобилися для знаходження контрольних пунктів.

Кожного вечора на дітей чекають випробування справжніх козаків у формі нічної варти на Запорізькій Січі. Перед початком варти для дітей справжніми запорозькими козаками проводяться майстер-класи з використання козацької зброї: шаблі, сокири, списа, батога тощо. Після майстер-класів дітей запрошують на виставу стародавнього українського обряду у священному місті острова Хортиця, що має назву «Храм сонця». Під час вистави волхв Святовід, разом зі своїми братами та сестрами демонструє обряд поклоніння стародавнім богам наших предків. Після цього дійства діти заступають на варту, під час якої вони повинні виконувати різні військові завдання: нести дозор на вежах Січі, ходити у розвідку та брати ворогів у полон.

Всі джури, які приймають участь у нічній варті і проходять цей складний іспит, отримують почесні грамоти від кошового отамана.

Дивлячись на молодих хлопців і дівчат, які не побоялися приїхати у ці складні часи в наше місто, які мужньо проходять численні випробування, що гартують душу і тіло, виникає стійка впевненість, що Україна має велике майбутнє.

Але гра триває, і у активістів ще попереду багато цікавих та насичених днів.

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 858 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz