Четвер, 18.04.2024, 22:22
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

13:49
У Запорізькій області відкрився новий музей закладу освіти

У Запорізькій області відкрився новий музей закладу освіти

28 лютого 2020 року при ОКЗ «Орієнтир» Петро-Михайлівської сільської ради було урочисто відкрито «Природничий музей». Передумовою створення музею стали експонати, які були знайдені учнями школи.

Колекція музею почала формуватись близько тридцяти років тому, завдяки вчителю-ентузіасту Олійнику Олександру Іванову і внескам учнів, які вже змінили не одне покоління. Продовжив поповнення експонатами та став завідувачем музею вчитель географії Олійник Максим Олександрович, керівник гуртка «Географічне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР, який здійснював неодноразові експедиції рідним краєм та іншими регіонами України разом з учнями ОКЗ «Орієнтир». Під час проходження збиралися різноманітні знахідки природного походження, які стали музейними експонатами і зайняли гідне місце в експозиції. Робота зі збору експонатів продовжується і донині. Основний фонд музею налічує більше 900 експонатів.

На відкритті були присутні керівник відділу освіти культури, молоді та спорту виконавчого комітету Петро-Михайлівської сільської ради Вільнянського району Олена Першина, директорка ОКЗ «Орієнтир» Петро-Михайлівської сільської ради Людмила Рижа та педагогічний колектив школи. Також, представники КЗ «Центр туризму» ЗОР на чолі з завідувачем відділу краєзнавства та патріотичного виховання Дмитром Янущенком, який вручив свідоцтво про взяття на облік природничого музею.

Для присутніх оглядову екскурсію природничим музеєм провела учениця 9 класу Зейналова Амалія, яка стала переможницею в Обласному турі конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу».

У музеї також проводяться й тематичні екскурсії: «Походження гірських порід та мінералів», «Корисні копалини України та Запорізької області», «Палеонтологія та виникнення життя на Землі», «Ентомологія», «Природник комплекс степу» та інші. Тут можна побачити матеріальні знахідки рідного краю різних історичних епох, познайомитись з особливостями природи навколишньої місцевості, доторкнутися до невичерпної скарбниці надр землі.

Всіх, хто цікавиться дивосвітом природи від формування планети до сучасного біорізноманіття запрошуємо на екскурсії до природничого музею ОКЗ «Орієнтир» Петро-Михайлівської сільської ради!

 
Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 329 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz