П`ятниця, 29.03.2024, 03:22
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:40
Участь Запорізької області у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу»

Інформація
щодо проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу»
20-22 березня 2018 року у м. Чернігів

Відповідно до пункту 155 Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2018 рік, затвердженого наказом МОН від 04.01.2018 № 12, 20-22 березня 2018 року у м. Чернігів було проведено ІІ тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу» (далі – Конкурс).

Захід проводився Український державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді спільно з Управлінням освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді у партнерстві з Чернігівським обласним історичним музеєм ім. В. В. Тарновського та Чернігівським літературно-меморіальним музеєм-заповідником М. М. Коцюбинського.

У Конкурсі взяли участь учні (вихованці) закладів позашкільної, загальної, середньої, професійно-технічної освіти з 24 областей України та м. Києва.

Запорізьку область представляли юні екскурсоводи: Коломоєць Микита, який презентував екскурсію «Сторінками історії рідного краю» у музеї Бойової Слави Запорізької загальноосвітньої школи I-III ступенів № 69 (керівники Трикова Лідія Валентинівна та Кравцова Людмила Петрівна), та Басарукіна Валерія з екскурсією «Наше село славне й величне, воно сягає давнини…» на базі музею історії села Московка Московського навчально-виховного комплексу Вільнянської районної ради (керівник Ясинська Ірина Василівна). Керівником делегації юних екскурсоводів Запорізької області була методист відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Сова Вікторія Василівна.

Урочисте відкриття заходу та концертна програма проходили на базі КПНЗ Чернігівський обласний палац дітей та юнацтва. Під час відкриття до учасників конкурсу з привітальним словом звернулися почесні гості: Романова Наталія Андрієвна, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації; Неділько Сергій Вікторович, директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді; Омельченко Дмитро Григорович, заступник директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Після відкриття заходу для учасників Конкурсу була проведена оглядова екскурсія «Чернігів стародавній». Під час якої члени делегацій ознайомились з культовими спорудами міста, відвідали визначні місця, які відіграли важливу роль в історії Чернігівщини. Закінчився перший день Конкурсу переглядом вистави в Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка.

Зранку наступного дня розпочалася робота секцій. Засідання секції проходили в Чернігівському обласному історичниму музеї імені В. В. Тарновського та Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. М. Коцюбинського. Протягом роботи секцій серед конкурсантів панувала доброзичливість та взаємоповага.

У рамках третього дня перебування в Чернігові учасники відвідали картинну галерею Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Галагана. Крім того, перебуваючи у м. Києві, юні екскурсоводи Запорізької області відвідали Майдан Незалежності та Алею Героїв Небесної Сотні.

Всі учасники заходу отримали незабутні враження, дізналися більше про шкільні музеї навчальних закладів України, набули досвіду у веденні екскурсій та знайшли нових друзів.

Відділ краєзнавства та патріотичного виховання
КЗ «Центр туризму» ЗОР

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 520 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz