Середа, 24.04.2024, 09:32
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:53
В КЗ «Центр туризму» ЗОР відбувся семінар МАН (історико-географічний профіль)

В КЗ «Центр туризму» ЗОР відбувся семінар МАН (історико-географічний профіль)

04 лютого 2020 року у приміщенні КЗ «Центр туризму» ЗОР відбувся обласний семінар «Особливості підготовки талановитих учнів до Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт МАН». У заході взяли учать більше 50 педагогічних працівників з районів, міст та об’єднаних територіальних громад Запорізької області які працюють у напрямках краєзнавства та науково-дослідницькій діяльності.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась заступниця директора з навчально-виховної роботи КЗ «Центр туризму» ЗОР Савельєва Галина Григорівна.

Про систему заходів з талановитою молоддю та МАН у 2020 н.р., проблеми та здобутки попередніх років у науково-дослідницькій діяльності школярів розповіла завідувачка організаційно-масового відділу (з питань роботи з талановитою молоддю та МАН) КЗ «Центр туризму» ЗОР Олена Шелегеда.

Особливостями написання робіт соціологічного напряму, співпрацею з освітніми закладами області поділилася Тетяна Бірюкова, декан факультету соціології та управління ЗНУ, доцент кафедри, кандидат філософських наук. Тетяна Федорівна окремо зупинилася на темах досліджень, які актуальні для сучасних підлітків.

Кандидат історичних наук, доцент кафедри джерелознавства, історіографії та спеціальних історичних дисциплін Запорізького національного університету, голова журі секції «Історичне краєзнавство» Сергій Білівненко розповів про роботу з архівними документами у краєзнавчих дослідженнях, наголосивши про велике значення відеозаписів опитування респондентів для подальших багатогранних досліджень.

Про нові тенденції у журналістиці, теоретичні та емпіричні аспекти в учнівських дослідницьких роботах наголосила Вікторія Ковпак, доктор наук із соціальних комунікацій, професор кафедри теорії комунікацій, реклами і зв’язків із громадськістю Запорізького національного університету, голова журі секції «Журналістика».

Щодо особливостей підготовки учнів до публічного захисту науково-дослідницької роботи МАН виступила Олена Шелегеда, завідувачка організаційно-масового відділу (з питань роботи з талановитою молоддю та МАН) КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Окремим питанням розглядалися зміни, які пропонується внести до регламенту проведення Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН за результатами обговорень на Стратегічній сесії (14.01-16.01.2020 р.), яка відбулася у м. Києві у Національному центрі «МАН України».

Після завершення семінару були надані індивідуальні консультації з питань науково-дослідницької роботи.

Ознайомитись з матеріалами семінару можна за посиланням на Гугл.Диск.

 
Категорія: МАН | Переглядів: 467 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz