Четвер, 28.03.2024, 23:49
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

14:56
V Обласна скаутська експедиція-практикум «Гілея 2013»

V Обласна скаутська експедиція-практикум
«Гілея 2013»

З 10 по 13 вересня 2013 року у Василівському районі Запорізької області на туристській базі «Лиса гора» Комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» Запорізької обласної ради спільно з Запорізьким обласним осередком Всеукраїнської громадської молодіжної організації «Національна організація скаутів України» та обласною дитячою скаутською організацією «Скаути Запорожжя» було проведено п’яту Обласну скаутську експедицію-практикум «Гілея 2013». В практикумі взяли участь 9 команд з Комунарського району міста Запоріжжя, міста Енергодар, Василівського, Вільнянського, Новомиколаївського районів області та Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Скаутський практикум було присвячено 20-ти річчю з моменту присвоєння заповіднику «Хортиця» статусу Національного, тематика заходу – «Великий Луг – колиска запорозького козацтва».

Експедицію-практикум відвідав голова Всеукраїнської громадської молодіжної організації «Національна організація скаутів України» Максим Борисович Громов. Він привітав скаутів та побажав успіхів всім учасникам експедиції-практикуму. Максим Борисович відмітив, що «Гілея» є перспективним і важливим заходом для розвитку скаутингу в Запорізькій області та в Україні і висловив надію на подальшу співпрацю та дружбу зі скаутами Запорізької області.

Програма практикуму була зорієнтована на повну зайнятість дітей, для того, щоб вони отримали максимум знань, вмінь та вражень за цей короткий час. Починаючи з дев’ятої години ранку другого дня для дітей починали працювати активітети (практичні та теоретичні заняття) з таких тем як: «Історія скаутського руху в Запорізькій області», «Козацький промисел», «Великий Луг – колиска Запорізького козацтва», «Все про вогнище», «Козацька зброя та її виготовлення», «Орієнтування», «Польова медицина». Після обіду з дітьми була проведена цікава гра «Козак хитрун», в якій діти проявили свої здібності у маскуванні, уважності та винахідливості. Кожного вечора, біля великого вогнища діти демонстрували свої творчі здібності на конкурсах «Козацька пісня», театральній виставі «Козацька спадщина», презентація команд «Ми діти козацтва». Третього дня на дітей чекала перевірка козацької сили, спритності та отриманих знань у формі рольової гри «Козацька вольниця» та інтелектуальної гри «Слідопити». Цю перевірку гідно пройшли всі учасники ігор.

Підсумком практикуму став захід, який скаути називають вечірньої свічкою. Цей захід проводиться у великому колі, біля вогнища. На ньому діти мають можливість, передаючи з рук в руки палаючу свічку, висловити всі враження, що в них накопилися під час проведення практикуму. Закінчив вечірню свічку несподіваний сюрприз від скаутів. Вони зібрали всі фотографії, що були зроблені на практикумі «Гілея-2013» та змонтували слайд-фільм з відображенням найкращих моментів практикуму.

Але все хороше, що було на практикумі, підійшло до свого завершення і залишається лише чекати наступного року, щоб знову зануритися у атмосферу братерства та веселого настрою дружнього кола «Гілея 2014».

О. С. Ніколаєв













Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 722 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz