П`ятниця, 29.03.2024, 15:22
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

13:36
VІ Обласна скаутська експедиція-практикум «Гілея-2014»

VІ Обласна скаутська експедиція-практикум «Гілея-2014»

З 09 по 12 вересня 2014 року у Василівському районі Запорізької області на туристській базі «Лиса гора» комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) спільно із Запорізьким обласним осередком Всеукраїнської громадської молодіжної організації «Національна організація скаутів України» та обласною дитячою скаутською організацією «Скаути Запорожжя» було проведено шосту Обласну скаутську експедицію-практикум «Гілея-2014».

Головною метою експедиції-практикуму є поширення скаутського руху в Запорізькій області на засадах патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій та національних цінностей Українського народу.

В практикумі взяли участь 9 команд з міст Запоріжжя, Енергодар, Мелітополь, Василівського та Новомиколаївського районів області, а також КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Скаутський практикум було присвячено 70-тій річниці визволення України від фашистських загарбників, тематика заходу – «Дякуємо за Україну».

Програма практикуму була зорієнтована на повну зайнятість дітей, для того, щоб вони отримали максимум знань, вмінь та вражень за цей короткий час. Починаючи з дев’ятої години ранку другого дня для дітей та педагогів про активітети (практичні та теоретичні заняття) з таких тем як: «Історія скаутського руху в Україні», «Техніка виживання в складних умовах», «Історія Великої Вітчизняної війни на території Запорізької області», «Топографія», «Подолання природних перешкод. Після обіду з дітьми була проведена цікава гра «Хитрий лис», в якій скаути проявили свої здібності у маскуванні, уважності та винахідливості. Кожного вечора, біля великого вогнища діти демонстрували свої таланти на конкурсах «Військова пісня», театральній виставі «Дякуємо за Україну», презентації команд «Ми з майбутнього».

Третього дня на скаутів чекала перевірка сили і мужності, спритності та перевірка отриманих знань у формі рольової гри «Стежина розвідника». Цю перевірку гідно пройшли всі учасники гри.

Ще однією з головних особливостей цього практикуму є те, що він проводиться не тільки для дітей, а й для керівників груп з метою підвищення їх кваліфікації. На практикумі з дорослими був проведений семінар «Скаутський метод».

В останній вечір практикуму відбулася «Вечірня свіча». Цей скаутський захід проводиться у великому колі, біля вогнища. На ньому діти мають можливість, передаючи з рук в руки палаючу свічку, висловити враження про практикум.

На завершення практикуму «Скаути Запорожжя» підготували сюрприз Вони зібрали всі фотографії, що були зроблені на практикумі «Гілея-2014» та змонтували слайд-фільм з відображенням найкращих моментів практикуму.

Але все хороше, що було на практикумі, підійшло до свого завершення і залишається лише чекати наступного року, щоб знову зануритися у атмосферу братерства та веселого настрою дружнього кола «Гілея-2015».

Петроченко В. І.
Ніколаєв О.С.
224-24-71

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 849 | Додав: Тиалари | Теги: скаутинг, скаути, гілея-2014, патріотичне виховання, гілея, скаутський практикум
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz