П`ятниця, 29.03.2024, 15:07
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:27
Відбулася Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»

Відбулася Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»

10-12 квітня 2020 року у м. Запоріжжі відбулася Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби» у заочно-дистанційній формі. Захід проводився комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради спільно з Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді. Відзначаємо, що Всеукраїнська конференція учнівської молоді відбулася на території Запорізької області вперше.

На Конференцію надійшло 80 пошуково-дослідницьких робіт від експедиційних груп закладів освіти з 54 районів, міст та об’єднаних територіальних громад 14 областей України, тези яких включено до збірника матеріалів Конференції. 21 пошуково-дослідницька робота надійшла з 15 районів, міст та об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Загальна кількість учасників Конференції – 147 осіб.

Конференція проводилася з метою сприяння громадянському вихованню дітей та молоді на засадах історичної правди про боротьбу українського народу за державну незалежність. За змістовними напрямами пошуково-дослідницькі роботи розподілені таким чином: «Українська революція – доба національного державотворення» – 25 робіт; «Боротьба українців проти більшовицької диктатури та військової агресії Росії» –11; «Український національний визвольний рух 1930-х років, періоду Другої світової війни та у повоєнні роки» – 11; «Дисидентський рух опору комуністичному тоталітарному режимові» – 9; «Українська державність: від Революції на граніті до Революції Гідності» – 5; «Усна історія Євромайдану та АТО/ООС» – 18.

Як бачимо, найбільше робіт надійшло в секцію «Українська революція – доба національного державотворення», що говорить про актуальність та жвавий розвиток в площині досліджень подій сторічної давнини: здобутків, перемог та невдач складного періоду 1917-1921 рр. Варто відмітити, що другим найбільш популярним напрямом стала секція «Усна історія Євромайдану АТО/ООС», в рамках якої юні краєзнавці, на основі живих свідчень учасників Майдану 2013-2014 р. та російсько-української війни, досліджували різні аспекти боротьби українців за свободу та незалежність. Вивчення сучасної військової агресії на Сході проти нашої держави, як відмітили юні учасники конференції, актуалізується ще й тим, що схожі події відбувались в добу Української революції, понад 100 років тому, і агресор той самий.

До складу журі Конференції були запрошені відомі науковці, краєзнавці, педагоги: Запорізького національного університету, Національного заповідника «Хортиця», Запорізького обласного краєзнавчого музею та КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Автори кращих пошуково-дослідницьких робіт, за оцінками журі, будуть нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Приємно відзначити, що серед переможців є представники від Запорізької області, а саме:
Пода Катерина, учениця 11 класу КУ «Басанська ЗОШ І-ІІІ ст.», вихованка гуртка «Історичне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР (керівник Єфремов Ю.І.);
Барліт Олег, учень 7-Г класу, вихованець краєзнавчого гуртка Приазовської філії І-ІІ ступенів опорного навчального закладу Приазовська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Азимут» (керівник Гайдай Є.О.);
Шалигіна Олександра, учениця 11-А класу Енергодарського НВК №1 Запорізької області, член гуртка «Історичне краєзнавство» (керівник Черненко А.І.);
Синєок Вікторія, учениця 10 класу Миколаївської ЗОШ I-III ступенів, вихованка гуртка «Джура» КЗ «Центр туризму» ЗОР (керівник Кеда С.І.).

Також підсумком роботи стало видання друкованої збірки тез пошуково-дослідницьких робіт, яку отримають всі учасники Конференції.

Завдяки проведенню Конференції проявився живий інтерес та практична значимість досліджень юних дослідників та педагогів у справі збереження історичної пам’яті сторічної боротьби українського народу за незалежність, гідність та свободу. Сподіваємося, що так буде і надалі.

Переможці Конференції
Учасники Конференції
Збірка тез «Українська революція: 100 років надії і боротьби»

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 407 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz