Четвер, 18.04.2024, 13:45
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

08:45
Відбувся обласний семінар «Методи дослідження населеного пункту та його околиць з гуртком»

Відбувся обласний семінар «Методи дослідження населеного пункту та його околиць з гуртком»

09 вересня 2018 року у приміщенні комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) було проведено обласний семінар «Методи дослідження населеного пункту та його околиць з гуртком».

У семінарі брали участь 34 педагоги області, представники Комунарського, Хортицького, Дніпровського районів міста Запоріжжя, міст Енергодара та Мелітополя, Василівського, Вільнянського, Пологівського, Мелітопольського, Оріхівського та Токмацького районів області, Біленьківської СР Запорізького району, Великобілозерської СР, Водянської СР Кам'янсько-Дніпровського району, Петро-Михайлівської СР Вільнянського району, а також закладів обласного підпорядкування: Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей», Запорізької школи-інтернату «Січовий колегіум», Вільнянської школи-інтернату, Матвіївської санаторної школи-інтернату, Терпіннівської ЗОШІ, КЗ «Центр туризму» ЗОР та ПНЗ «ЗЦКВПВ «Школа Джур».

Семінар розпочався з вітального слова заступника директора з НМР КЗ «Центр туризму» ЗОР Шелегеди В. І. Далі завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання Дмитро Янущенко, розповів про систему всеукраїнських та обласних масових краєзнавчих заходів у 2018-2019 н. р.

У першій частині семінару з доповіддю виступив Юрій Щур, к. і. н., історик, директор Запорізького науково-дослідного центру «Спадщина», з темою: «Українська революція на Запоріжжі. Методи і форми дослідження». Далі Сергій Білівненко, к. і. н., викладач історичного факультету кафедри джерелознавства, історіографії та спеціальних історичних дисциплін ДВНЗ «Запорізький національний університет» розповів про методи усної історії та провів практикум, під час якого був опитаний учасник АТО, керівник гуртка історичного краєзнавства КЗ «Центр туризму» ЗОР Єфремов Ю. І.

По перерві практикум з ідентифікації керамічних знахідок провів Ким Гуленко, методист методичного відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Також у другій частині семінару з доповідями виступали Юрій Сало, керівник туристських груп (експедицій) відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР з доповіддю «Методичні рекомендації з підготовки творчих робіт до Обласного етапу Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби» та Вікторія Сова, методист відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР з доповіддю «Особливості проведення обласних конкурсів пошукових робіт учнівської молоді «Твої герої, Запорізький край» (Проект «Майдан: усна історія») та «Сила, мужність, честь» (Проект «Усна історія АТО)». Про проведення обласного семінару-практикуму з геологічного краєзнавства для педагогічних працівників області 06-07.10.2018 р. на території Рибальського кар’єру Дніпропетровської області доповів Олександр Савельєв, методист відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР.

По завершенні засідання учасникам були надані фахові консультації з питань організації роботи в системі всеукраїнських та обласних масових краєзнавчих заходів у 2018-2019 н. р.

Семінар проходив у режимі он-лайн трансляції через соціальну мережу Фейсбук. Ознайомитись з матеріалами семінару можна за посиланням на Гуглдиск.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 530 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz