П`ятниця, 29.03.2024, 03:43
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

11:36
Відбувся польовий геологічний практикум для педагогічних працівників Запорізької області

Відбувся польовий геологічний практикуму для педагогічних працівників Запорізької області

06-07 жовтня 2018 року на території Дніпропетровської області з метою підвищення професійного рівня педагогів закладів освіти, якості науково-методичного супроводу діяльності педагогів щодо сприяння розвитку творчих інтересів учнівської молоді з питань природничого краєзнавства у здійсненні позашкільного освітнього процесу, відбувся польовий геологічний практикум для педагогічних працівників Запорізької області.

Організатором заходу виступав відділ краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР. Загальна кількість учасників склала 19 осіб, також у якості викладача до складу практикуму долучився Манюк В. В., кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент кафедри геології та гідрогеології ДНУ.

В рамках програми учасники ознайомились з методиками організації та проведення стаціонарної експедиції та експедиції з активним способом пересування, були відпрацьовані практичні навички збору геологічних (палеонтологічних) колекцій на території Рибальського кар’єру, де можна спостерігати виходи мандриківських верст верхнього еоцену, що залягають на мігматитах дніпровського комплексу мезоархейского віку. В м. Дніпро учасники семінару ознайомились з геологічною пам’яткою місцевого значення «Монастирські скелі», яка є проявом дніпровського комплексу палеоархею. Також була відвідана унікальна геологічна пам’ятка природи – «Аполлонівський палеовулкан». Складений з метабазальтів вулкан, активність якого припинилась більше 3 мільярдів років тому, є найстарішим на території Європи. Хоча первинна його структура не дуже добре збереглася, все ж тут можна було розгледіти фрагменти палеовулканічного амфітеатру, який в той неймовірно далекий час генерував лаву.

Крім того, учасники семінару, керівники гуртків КЗ «Центр туризму» ЗОР Олійник М.О. та Горулько С.С. поділились своїм досвідом організації та проведення палеонтологічної експедиції з групами учнівської молоді. А зібрана геологічна колекція поповнить фонди музею дитячого туризму і краєзнавства КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Всі педагоги та краєзнавці, що взяли участь у семінарі, отримали гарну нагоду поглибити знання про природу, історію та культуру нашої країни, розвинули свої практичні уміння проведення польових краєзнавчих досліджень, отримали певні наукові дані, обговорили проблеми та перспективи розвитку краєзнавчого напряму в позашкільній та загальній освіті.

Янущенко Д. В., завідувач відділу краєзнавства
та патріотичного виховання

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 530 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz