Четвер, 25.04.2024, 10:43
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

22:02
Відкрита школа козацько-лицарського виховання «Школа Джур»

Відкрита школа козацько-лицарського виховання «Школа Джур»

З 26 по 30 червня 2017 року у Василівському районі на базі туристської бази «Лиса гора» комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі - КЗ «Центр туризму» ЗОР) було проведено відкриту школу козацько-лицарського виховання «Школа Джур» (далі – Школа), у якій взяли участь 56 учасників - юних патріотів, представників скаутських патрулів та вихованців гуртків «Джура» КЗ «Центр туризму» ЗОР з міст Запоріжжя, Токмака; Токмацького, Новомиколаївського та Веселівського районів Запорізької області. Школа проходила за підтримки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Запорізької обласної громадської дитячої козацької організації «Молода Січ», Товариства сприяння обороні України, Загону швидкого реагування Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, громадської організації «Запорізький антитерористичний центр», Національного заповідника «Хортиця», комунального закладу Василівського історико-архітектурного музею заповіднику «Садиба Попова».

Відкрита школа козацько-лицарського виховання «Школа Джур» проводиться з метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості, активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвинутої особистості.

Під час перебування у «Школі Джур» для учасників було організовано насичену програму. На протязі п’яти днів юні джури та скаути отримали навички із туристської підготовки, впоряду, надання першої медичної допомоги, тактичної медицини, користування вогнепальною зброєю на навчальних макетах, стрільби із традиційного луку та пневматичної зброї. Під час змагань учасники школи перевіряли свій командний дух та вміння орієнтуватися на місцевості у інтелектуальній грі-квесті з елементами орієнтування та командній грі «Прапор».

А на третій день «Школи Джур» для дітей було організовано крос-похід та екскурсію до історико-архітектурного музею заповіднику «Садиба Попова». Під час екскурсії співробітники музею розповіли цікаві історичні факти про історію створення міста Василівка, природного світу заказника Лиса гора, де раніше знаходився славетний Великий Луг, та неймовірні легенди, що пов’язані з історією замку. Приємним бонусом для дітей стала екскурсія у підземелля замку.

Невід’ємною частиною «Школи Джур» стала вечірня ватра, під час якої діти мали можливість проявити свої творчі здібності у конкурсі-знайомств «У колі друзів», вивчити нові туристичні та українські пісні та заспівати їх разом біля вогнища.

Важливий внесок у вихованні патріотизму та самосвідомості молоді вніс вечір пам’яті загиблих воїнів АТО, під час якого було показано фільми, присвячені подвигу Небесної сотні та захисників України, що беруть участь у антитерористичній операції на Сході країни.

В останній день Школи до табору завітав отаман Сурченко Сергій Володимирович, що провів для дітей заняття з історії Українського козацтва. У фіналі заходу юні джури склали клятву на вірність Україні та були урочисто посвячені у джури.

Відкрита школа козацько-лицарського виховання «Школа Джур» була проведена на високому рівні з максимальним дотриманням техніки безпеки та забезпеченням умов життєдіяльності учасників. Кожний рій отримав сертифікат КЗ «Центру туризму» ЗОР про проходження Школи, переможці змагань були нагородженні дипломами. Бажаємо юним патріотам цікавих та змістовних літніх канікул та чекаємо на Школі Джур 2018.

Культорганізатор методичного відділу
з питань патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР, Попова О.Ю.

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 639 | Додав: Тиалари | Теги: патріотичне виховання, запорізький центр туризму, патріотичний відділ, лиса гора, школа джур
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz