Субота, 20.04.2024, 00:36
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

17:44
Відкриття зали спортивного туризму у Чернігівському районі

Як кажуть, мрії збуваються тоді, коли ти не просто чекаєш, а й здійснюєш кроки для їх втілення, а ще, коли поряд з тобою є люди, для яких ці мрії стають близькими і бажаними. Саме так можна сказати про те, що відбулося напередодні у нашому не такому вже й багатому на приємні події Чернігівському районі.

31 березня 2017 року у Верхньотокмацькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася подія, яка може стати відправною точкою відродження спортивної слави Чернігівського туризму, адже саме в цей день в школі було відкрито новостворену залу для спортивного туризму та спелеології. Таких залів не так багато в Запорізькій області, а в Чернігівському районі це перша і, сподіваюсь, не остання споруда туристсько-спортивного спрямування.

Ще у 2006 році ми вперше взяли участь у змаганнях Кубку Запорізької області зі спортивного туризму в закритих приміщеннях у місті Бердянську, які проводив першовідкривач цієї справи в області Іванов Юрій Миколайович, керівник Бердянського скаутського центру «Відкрите серце». І саме тоді у мене, як тодішнього районного турорганізатора, виникло бажання створити аналогічний закритий спортивно-туристський полігон у Чернігівському районі. На жаль, на той час ця ідея не знайшла підтримки як у адміністрації школи, так і колишнього керівництва Чернігівського відділу туризму та відділу освіти, і робота над його обладнанням розтяглася на довгих 10 років.

Та час має властивість змінюватися і разом зі змінами в нашому житті прийшли і зміни в ставленні людей до цієї проблеми і нарешті наш полігон відкрито, і вже відбулися перші навчально-тренувальні збори зі спортивного туризму з його залученням. Три роки назад за великої підтримки керівництва агрофірми «Росія» на чолі з Корпанем В.А. було розпочато роботу по ремонту приміщення шкільної актової зали, де й обладнано полігон, виготовлено необхідне кріпильне обладнання. Завдяки Чернігівській районній раді було придбано необхідне спорядження, і вже силами самих дітей та вчителів школи було обладнано смугу туристських перешкод.

І ось нарешті відкриття. Гарячими оплесками присутні в залі юні туристи Чернігівського району зустріли теплі слова підтримки та подарунки від наших гостей: заступника голови Чернігівської районної ради Лебедя Владислава Анатолійовича, Чернігівського селищного Голови, випускника школи Манича Віталія Олександровича, виконуючого обов’язки Директора Запорізького Центру Туризму Савельєвої Галини Григорівни та її заступника Штанька Олександра Михайловича, завідуючої організаційно-масовим відділом МАН Центру туризму Шелегеди Олени Романівни та нашого головного консультанта – керівника Приморського відділу Центру туризму Іванова Юрія Миколайовича.

А завершилося свято показовими виступами юних туристів Верхньотокмацьої ЗОШ, які показали техніку подолання різноманітних туристських перешкод у новоствореній залі. Звичайно, ще не все відпрацьовано і злагоджено у їхньому виступі, але тепер для цього є всі умови, тож наші перемоги, сподіваюся, ще попереду. А для цього є всі умови, адже їхні керівники Солоха Сергій Сергійович та Бондаренко Ярослав Юрійович – це представники того покоління, що зароджували туристську славу Чернігівського туризму, їм її і відроджувати. Туристський полігон буде готовий прийняти на тренування та змагання гостей з інших шкіл району вже з початку квітня і, хочеться вірити, ніколи не буде залишатися пустим.

На жаль, не всі люди, які надавали допомогу в обладнанні зали, змогли бути присутніми на святі, але хочеться назвати всіх тих небайдужих людей нашого району, завдяки кому це стало можливим. Поряд з Корпанем В.А. це працівники Агрофірми Гуденко О.С., Сірий М.О., Лисота О.А., Верхньотокмацький сільський Голова Лисота Г.І., Голова Чернігівської районної ради Годлевський В.С., Голова батьківського комітету школи Мельник Д.Д., наш колишній колега Денежний А.О., персонал школи, силами якого було здійснено ремонт зали та підтримується належний порядок в її приміщенні.

Олександр Бадіон,
керівник туристсько-краєзнавчого гуртка Центру туризму ЗОР.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 648 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz