Четвер, 28.03.2024, 15:07
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:50
Засідання обласного методичного об’єднання з гуманітарного краєзнавства

Засідання обласного методичного об’єднання з гуманітарного краєзнавства

29 листопада 2018 року в приміщенні комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) відбулося щорічне засідання обласного методичного об’єднання з гуманітарного краєзнавства (далі – ОблМО).

У засіданні взяли участь 30 педагогів з Василівського, Веселівського, Вільнянського, Мелітопольського, Пологівського та Новомиколаївського районів області; Комунарського, Вознесенівського, Хортицького та Шевченківського районів міста Запоріжжя, міст Мелітополь, Бердянськ і Токмак; Веселівської, Долинської, Малотокмачанської, Комишуваської та Чернігівської ОТГ, а також ЗСШІ Хортицької національної академії, Малобілозерської школи-інтернату «Дивосвіт», КЗ «Центр позашкільної освіти» м.Мелітополь та КЗ «Центр туризму» ЗОР.

На початку засідання з вітальним словом до учасників звернувся заступник директора з навчально-методичної роботи Шелегеда В.І. Він познайомив присутніх з Музеєм дитячого туризму КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Про актуальні проблеми, пов’язані з процесом декомунізації у музеях закладів освіти Запорізької області та підготовку до Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу» розповіла методист відділу краєзнавства та патріотичного виховання Вагеннік О.М.

Про сучасний музей: функції особливості діяльності та значення в розвитку суспільства розповів Мордовской М.М., директор Запорізького обласного краєзнавчого музею.

Досвідом створення шкільного музею та наповнення його експозиції поділилася Похилько Н.А., бібліотекар Просторівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чернігівської селищної ради Чернігівського району.

Робота шкільного етнографічного музею «Гладос» КЗ «Малобілозірська естетична гімназія-інтернат «Дивосвіт» ЗОР , як досвід роботи, була висвітлена Гришечкіною О.Є., вчителем історії і правознавства КЗ «Малобілозірська естетична гімназія-інтернат «Дивосвіт» ЗОР.

Після цього, слово було надано Жейновій Л.М., заступнику директора з НВР Мордвинівської ЗШ І-ІІІ ст. Мелітопольської районної ради. Вона розповіла про проведення шкільних та районних заходів на базі шкільного музею.

Змістовно і цікаво розповіла про екскурсію як провідну форму організації навчально-виховної діяльності в освітньому процесі та методику і технологію проведення екскурсії Костикова Н.В., методист туристсько-краєзнавчого відділу КЗ «Центр позашкільної освіти» м. Мелітополь. Підсумки роботи підвів завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Янущенко Д.В.

По завершенні засідання учасникам були надані фахові консультації з питань туристсько-краєзнавчої роботи.

Ознайомитись з матеріалами ОблМО можна за посиланням на Гуглдиск

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 467 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz