П`ятниця, 26.04.2024, 01:23
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

14:25
Засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства

ІНФОРМАЦІЯ
про засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства (08.17.2017 р.)

Восьмого листопада 2017 року в приміщенні КЗ «Центр туризму» ЗОР відбулося щорічне засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства (далі – ОблМО).

У засіданні взяли участь 20 педагогів з Оріхівського, Гуляйпільського, Мелітопольського, Більмацького, Пологівського та Веселівського районів області, Комунарського та Вознесеновського районів м. Запоріжжя, міст Мелітополь і Енергодар, а також КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Робота ОблМО розпочалася з доповіді завідувача відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Петроченка В. І. про організацію роботи з природничого краєзнавства у 2017-2018 роках. Він розповів про систему природничо-краєзнавчої роботи з учнівською молоддю у поточному навчальному році, звернув увагу на зміни у термінах та умовах масових заходів, про заходи про з підвищення кваліфікації педагогів, заплановані на 2018 рік.

Наступна доповідь була присвячена методикам підготовки до природничо-краєзнавчих експедицій. На цю тему виступив Янущенко Д. В., керівник туристських груп (експедицій) відділу краєзнавства та патріотичного виховання Центру. Він розповів про особливості підготовки до участі у всеукраїнських конкурсах «Моя Батьківщина – Україна» та «Мій рідний край», основою яких є саме експедиційна форма робіт. Крім цього, доповідач проінформував присутніх про Всеукраїнський зліт юних краєзнавців, який відбувся влітку цього року в Закарпатті. На завершення виступу, Янущенко Д. В. зупинився на окремих змінах в роботі МКК при КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Після цього, слово було надано методисту відділу відділу краєзнавства та патріотичного виховання Центру Савельєву О. Г. Він презентував свої методичні рекомендації «Геологічні дослідження». Автор доповів про структуру посібника, основні розділи, практичне значення цих рекомендацій (у формі медіа-презентації). Після цього був проведений відповідний практикум. Присутнім було запропонувано визначити гірські породи або мінерали за допомогою визначників та спеціального обладнання.

Після перерви завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання Петроченко В. І. провів невеликий тренінг на визначення формули лісу (в рамках одного з етапів контрольного природничо-краєзнавчого маршруту обласного природничо-краєзнавчому зльоту).

Наступна частина засідання носила теж практичний характер. Методист відділу відділу краєзнавства та патріотичного виховання Калниш А. І. розповіла про особливості ботанічного етапу контрольного природничо-краєзнавчого маршруту обласного природничо-краєзнавчому зльоту. Присутні повинні були за 15 хвилин визначити певну кількість рослин нашої місцевості, а за бажанням також і тварин.

На завершення засідання ОблМО завідувачем відділу краєзнавства та патріотичного виховання Петроченком В. І. були презентовані нові краєзнавчі видання, у тому числі журнал Запорізької обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Учасники ОблМО отримали на CD-дисках великий пакет методичних та дидактичних матеріалів з природничого краєзнавства та деяких питань сучасної позашкільної педагогіки, розроблених методистами КЗ «Центр туризму» ЗОР, усім бажаючим засідання були надані консультації.

Петроченко В. І.
Савельєв О. Г.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 573 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz