Середа, 24.04.2024, 10:13
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

16:47
Засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства

Засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства

28.11.2018 року в приміщенні комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) відбулося щорічне засідання обласного методичного об’єднання з природничого краєзнавства (далі – ОблМО).

У засіданні взяли участь 32 педагога з Веселівського, Вільнянського, Гуляйпільського, Мелітопольського, Більмацького, Пологівського та Новомиколаївського районів області, Комунарського та Вознесеновського районів м. Запоріжжя, міст Енергодар, Мелітополь і Токмак; Великобілозірської, Долинської, Кирилівської, Новобогданівської та Петромихайлівської ОТГ, а також КЗ «Центр туризму» ЗОР.

На початку засідання з вітальним словом до учасників звернулась заступник директора з навчально-виховної роботи Савельєва Г.Г. Робота ОблМО розпочалася з доповіді завідувача відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР Янущенка Д.В. про систему Всеукраїнських та обласних масових заходів з природничого краєзнавства у 2018-2019 н. р. Він розповів про природничо-краєзнавчу роботу з учнівською молоддю у поточному навчальному році та звернув увагу на терміни й особливості проведення заходів, що заплановані на 2019 рік. Крім того, він поділився досвідом результативної участі в обласних та Всеукраїнських конкурсах з природничого краєзнавства серед учнівської молоді.

Система організації та підсумки проведення практикумів з природничого краєзнавства у 2018 р. були висвітлені у доповіді методистом відділу краєзнавства та патріотичного виховання Центру Савельєвим О. Г. Він також доповів про реєстр-експертизу навчальних програм з природничого краєзнавства для закладів позашкільної освіти туристсько-краєзнавчого напрямку та презентував свою навчальну програму з геологічного краєзнавства.

Після цього, слово було надано Сало Ю.О., керівник туристських груп (експедицій) КЗ «Центр туризму» ЗОР. Він висвітлив питання організації та проведення експедицій з активним способом пересування груп учнівської молоді та особливості підготовки звітів про них, а також поділився планами з проведення експедицій на 2019 р.

Про дослідницький проект «Рідкісні рослини Запорізької області» доповіла Шелегеда О.Р., завідувач організаційно-масового відділу по роботі з талановитою молоддю «Центр туризму» ЗОР.

Далі заступник директора з НМР КЗ «Центр туризму» ЗОР, Шелегеда В.І., виступив з доповіддю «Організація навчальних занять з використанням компетентнісного підходу на прикладі навчально-пошукового проекту «Визначні дерева Запорізького краю».

Наступна частина засідання носила практичний характер. Практикум з визначення палеонтологічних знахідок, що зроблені під час експедицій учнівської молоді провів Олійник М.О., вчитель ОКЗ «Орієнтир» Петро-Михайлівської сільської ради, керівник гуртка «Географічне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР. Він поділився власним досвідом організації та проведення палеонтологічних експедиції учнівської молоді та запропонував учасникам ОблМО спільно визначити запропоновані скам’янілості за допомогою довідників.

По завершенні засідання учасникам були надані фахові консультації з питань туристсько-краєзнавчої роботи.

Ознайомитись з матеріалами ОблМО можна за посиланням на Гуглдиск.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 459 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz