Вівторок, 16.04.2024, 12:01
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

10:45
Завершився Всеукраїнський етап конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт МАН України

Завершився Всеукраїнський етап
конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт МАН України

29 квітня 2014 року завершився Всеукраїнський етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів МАН України, який проходив у 12 відділеннях і 64 секціях.

З 26 до 29 квітня у Києві проходив фінальний етап двох відділень конкурсу-захисту робіт учнів МАН – відділення наук про Землю і відділення філософії та суспільствознавства.

Вкотре юні науковці-манівці довели, що формується нова наукова еліта України.

 

З заключним словом на закритті цьогорічного конкурсу виступили президент Малої академії наук України, член-кореспондент НАН України, академік Національної академії педагогічних наук України Станіслав Олексійович Довгий, який подякував юнацтву за енергетичний заряд, який вони щороку дарують керівництву, президії та членам журі МАН.

 

Директор Національного центру «Мала академія наук України», кандидат філософських наук Оксен Васильович Лісовий щиро привітав учасників конкурсу з першим життєвим успіхом у науковому світі, оскільки для школяра дійти до фінального етапу, пройти всі попередні рівні змагання є величезним внеском у саморозвиток.

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Броніславович Полянський переконаний: навіть якщо учасники МАН не стануть спеціалістами у тій галузі, в якій робили дослідження, то вони вже стали особистостями – адже змогли абстрагуватися від юнацьких спокус та лінощів на благо науки.

Президент Національної академії педагогічних наук України, академік Василь Григорович Кремень також упевнений, що заняття в таких «університетах» як МАН є першим кроком для самоствердження та самореалізації дитини.

 

Запорізьку область у відділеннях історико-географічного профілю МАН на Всеукраїнському етапі представляли 15 учнів із м. Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя, Енергодара та с. Андріївка Бердянського району.

У відділенні історії, очний тур якого проходив з 1 по 4 квітня 2014 р., переможцем (ІІІ місце) у секції «Всесвітня історія» став Вагін Олексій, учень Запорізького багатопрофільного ліцею № 99 (керівник Діордієва Н. В.).

У відділенні філософії та суспільствознавства за перемогу змагалися у шести секціях 134 учасники.

Запорізькі юні науковці посіли три призових місця. Переможцями ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту у цьому відділенні стали:
- Костомарова Софія, учениця 11 класу Запорізької гімназії №6, вихованка КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР (керівник Почтарь В. Г.), секція «Правознавство» – ІІ місце;
- Зіненко Михайло, учень 10 класу Мелітопольського НВК №16, вихованець МАН м. Мелітополя (керівник Букреєва І. В.), секція «Соціологія» – ІІІ місце;
- Суслов Антон, учень 11 класу Запорізької гімназії «Контакт» (керівник Антонік Є. Є.), секція «Теологія, релігієзнавство та історія релігії» – ІІІ місце.

У відділенні наук про Землю в чотирьох секціях взяли участь 76 учасників з різних областей України. І тільки один з них отримав премію за досягнення у галузі наук про Землю імені Василя Дейнеки та цінний подарунок (планшет «Lenovo»). Це був учень Запорізького ліцею №34 Артюх Владислав (науковий керівник Гречка А. І.), який представив на конкурс свою роботу «Використання геоінформаційних технологій у географії» (секція: Географія та ландшафтознавство).

Вітаємо наших вихованців та їх наукових керівників!

Незабутні враження залишилися у запорізької делегації від спілкування з київськими акторами, що представляли філософську містерію Тараса Шевченка «Великий льох» та чудовим виступом кобзаря, бандуриста і лірника, керівника ансамблю «Хорея Козацька», заслуженого артиста України Тараса Компанійченка, зустрічі з якими були організовані у рамках культурної програми конкурсу-захисту.

Запорізькі школярі отримали неповторний досвід та заряд позитивної енергії, зустріли нових друзів з різних куточків нашої країни – з Півночі і Півдня, Заходу і Сходу.

Бажаємо всім учасникам конкурсу МАН віри у свої сили, успіхів і нових перемог!

Категорія: Досягнення | Переглядів: 772 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz