Четвер, 25.04.2024, 02:45
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

17:21
28 лютого - 01 березня у м. Вільнянську проведені перші відкриті обласні змагання з техніки гірського туризму

Відповідно до наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 29.12.08 р. № 610 “Про залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої діяльності та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів освіти Запорізької області на базі КЗ “ЗОЦТКУМ” ЗОР у 2009 році”, згідно плану роботи КЗ “Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді” ЗОР, з метою подальшого розвитку молодіжного і дитячого туризму, підвищення рівня туристської майстерності учасників туристських змагань та безпеки проведення туристських походів Запорізьким обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді спільно з відділом освіти Вільнянської райдержадміністрації 28 лютого - 01 березня 2009 р. у м. Вільнянську на базі ЗНВК “Світоч” були проведені перші відкриті обласні змагання з техніки гірського туризму серед учнівської молоді у закритих приміщеннях.

У змаганнях взяли участь 7 команд з м. Запоріжжя, Вільнянська, Приморська загальною кількістю 44 учасників. Змагання проходили з подоланням дистанцій: «Скеля» (командні та парні), «Рятувальні роботи» та «Підйом з тріщини». Дистанція «Скеля» була поділена на чотири маршрути, різного ступеню складності (М1, М2, М3, М4). На цій дистанції молодші групи повинні були виконати лише підйом-спуск, а дорослі ще спуск по крутопохилій переправі. На дистанції рятувальні роботи змагалися лише старші команди, які повинні були показати вміння в'язати «кокон», транспортування потерпілого та вміння робити переправу з самонаведенням.

 

Кращими на всіх дистанціях виявились представники Вільнянського відділу – вихованці КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР (керівник Нагорна Т.В.). Обидві вікові групи – молодша та старша продемонстрували значний рівень технічної майстерності, швидкість та командний дух на всіх етапах. Особливо вдало виступила старша вікова група на дистанціях «Рятувальні роботи» та «Скелі». Команда пройшли дистанцію швидко, допустивши мінімум помилок. Це зумовлюється кількома причинами: по перше – високим професійним рівнем керівників, по друге – знайомством з дистанцією. 

Команда «Мауглі» Приморського відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР (керівник Микалюк С.М.) завдяки добрій технічній роботі, вправній координації дій усіх учасників змогли посісти друге місце у командних змаганнях на дистанції «Скелі» та «Рятувальні роботи». На дистанції рятувальні роботи команда показала значні вміння та добру техніку у наведені переправи. Це пояснюється тим, що команда «Мауглі» поступово набирається професійних навичок, адже вона приймає участь майже на всіх туристсько-спортивних заходах та змаганнях.

 

Команда «Юніт» (керівник Завгородня Т.Г.) посіла третє місце в командних змаганнях в старшій віковій групі та друге в молодшій. В цілому команда показала добрий рівень фізичної та технічної підготовки, але деяким учасникам слід більше уваги приділити технічній роботі.

 

 
Підсумовуючи результати змагань, оргкомітет вважає за доцільне звернути увагу учасників на такі недоліки виявлені під час змагань. Невдало був розрахований час на проходження дистанцій. Деякі команди та учасники виявились слабкими як в фізичному так і технічному плані, окремі учасники не проходили заявлені маршрути. Не завжди рівень заявлених маршрутів відповідав рівню підготовки команди. Слід відмітити також недбале ставлення окремих команд до проходження медичної комісії напередодні змагань

В подальшому оргкомітет змагань рекомендує більше уваги приділяти технічній підготовці учасників, точніше розраховувати свої сили, уважніше ставитись до умов змагань та техніки безпеки.

На останнє хочемо побажати всім учасникам відкритих обласних змагань з техніки гірського туризму серед учнівської молоді у закритих приміщеннях гарного здоров’я та спортивних перемог. 

Оргкомітет відкритих обласних
змагань з техніки гірського туризму серед 

команд учнівської молоді у закритих приміщеннях. 


 

 

 

 

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 1950 | Додав: Андрей
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz