П`ятниця, 29.03.2024, 14:45
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

12:41
Акція «Посади своє дерево»

Акція «Посади своє дерево»

Посадити дерево - це не тільки подарунок планети та кисень для людей, а й символ росту, розквіту. У посадці дерев є щось глибоко символічне. Це сприяння розвитку та підтримки нового життя.

Наприкінці квітня ми розповіли про участь в акції «Посади своє дерево і збережи його» учнів і вихованців закладів освіти м. Мелітополь і Мелітопольського району Запорізької області.

Наша наступна розповідь – про вихованців і педагогів Енергодарського центру туризму краєзнавства та спорту, для яких участь у природоохоронних і екологічних акціях є щорічною традицією.

Відкрили сезон висадки дерев та кущів наймолодші вихованці гуртка "Джура" (рій "Енергодарська вольниця") разом з керівником Волковим С.В. та вихованці гуртка "Етнографічне краєзнавство" (керівник - Коропець В.Ф.).

Гуртківці вибрали для висадки не просто дерево, а символ України - кущ калини. Вихованці ретельно підготували місце для висадки: відкопали ямки, позаливали їх водою і з великим бажанням по черзі висаджували кущі червоної калини. Найбільший кущ назвали «Калина Лесі Українки» - на честь видатної української письменниці та громадського діяча, однієї з центральних постатей національної культури, якій 25 лютого 2021 року виповнилося 150 років з дня народження.

Продовжили естафету озеленення рідного краю вихованці гуртка "Природа рідного краю" (кер. Попротський С. М.) та вихованці гуртка " Юні друзі природи" (кер. Апуріна М. І.), які присвятили висаджений кущ калини видатній особистості м. Енергодар, відомій на весь світ українській пауерліфтерці, Чемпіонці Світу Раїсі Топорковій. Висадивши всі саджанці, вихованці присяглися доглядати та спостерігати за висадженими красунями та пообіцяли продовжувати озеленювати рідний край.

Приєдналися до природоохоронної акції й старші вихованці гуртків «Джура» (рій «Пластуни»), які посадили на території центру саджанець славнозвісного дуба з острова Хортиці. Дубок вирішили назвати на честь Василя Вишиваного, учасника бойових дій проти російської агресії.

Осторонь не залишився і педагогічний колектив ЕЦТКС, який всім складом приєднався до обласної акції "Посади дерево і збережи його». Тісна співпраця з Іванівським лісництвом надала можливість озеленити територію навколо закладу: лісничий Іванівського лісництва Радченко Віктор Володимирович передав закладу саджанці більше ніж 30 дерев та кущів: клена сахаристого, туї, ялівцю козацького, черемхи. Учасники акції висловлюють велику подяку працівникам Іванівського лісництва і сподіваються і надалі плідно співпрацювати у справі збереження біорізноманіття, відновлення лісів у Запорізькому краї.

Пропонуємо вашій увазі відеозвіт про етапи та результати акції за посиланням.

Висловлюємо велику повагу до організаторів та учасників акцій за виконану освітню та природоохоронну роботу.

З нетерпінням чекаємо нової інформації від учасників програми «Ліси Запорізького краю».

Оргкомітет програми «Ліси Запорізького краю»
КЗ «Центр туризму» ЗОР

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 267 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz