П`ятниця, 19.04.2024, 11:09
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:11
День Довкілля 2011

День Довкілля 

16 квітня у Всеукраїнський День Довкілля запорізька молодь зібралася на чарівному острові Хортиця, щоб прийняти участь в громадській акції по благоустрою та очищенню природного середовища, яку проводив Запорізький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Крім того, проведене свято було присвячене 20-річчю незалежності України – саме до цієї дати приурочена низка заходів та програм, що реалізовуються впродовж року закладами шкільної та позашкільної освіти України.

Початок свята День Довкілля в нашій країні поклала Всеукраїнська акція «Дерево-Життя», яка проводилась в 1997-1998 роках у третю неділю квітня і полягала в залученні населення до благоустрою та озеленення населених пунктів. У 1998 році екс-президент країни Леонід Кучма своїм указом законодавчо встановив День Довкілля в третю суботу квітня. Тож, 12 рік поспіль, в рамках Всеукраїнської програми,  КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР збирає своїх гуртківців та охочих учнів шкіл Запоріжжя разом, щоб спільними зусиллями зробити свій край кращим та красивішим.

Цей рік не став виключенням, і на святі зібралося більше 60-ти активних захисників природи з історичних, екологічних, природничих, археологічних краєзнавчих гуртків Центру та з НВК № 20 м. Запоріжжя. Спільними зусиллями дітей та керівників було прибрано значну частину красивого та затишного берегу Дніпра (проте справді красивим він став після прибирання, бо, нажаль, купа зібраного сміття свідчила, що справжню природну красу люди таки вміють «приховувати»). Особливістю цьогорічної толоки стало сортоване прибирання сміття – поліетиленові та пластикові, металеві та паперові, скляні і полотняні відходи «відпочинку» людей збиралися в окремі мішки та пакети.

Хочеться відзначити завзятість й активність гуртківців та учнів, що брали участь в акції, адже останнім часом дедалі важче стає пробудити в серцях молоді почуття патріотизму та любові до свого краю, своєї країни. Та учасники Дня Довкілля довели, що світ ще має небайдужих, що певні життєві цінності для багатьох залишаються незламними, треба лише вміти організувати та  зібрати їх разом, і вони виправдають наші сподівання.

Закінчився День Довкілля на острові Хортиця захоплюючою конкурсною програмою, спрямованою на розвиток спортивних, туристських та інтелектуальних здібностей учнівської молоді.

Ми вдячні всім тим, хто прийняв участь в цій громадській акції, всім тим, хто не залишився осторонь від суспільно-корисної справи. І сподіваємось, що наступного року День Довкілля збере ще більше активістів, а от сміття буде набагато менше. Адже ми  – лише гості в цьому тлінному світі... 

Похилько С.П., педагог-організатор

краєзнавчого відділу КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 775 | Додав: Fotlik
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz