П`ятниця, 26.04.2024, 20:19
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

13:29
Фестиваль авторської та самодіяльної пісні "Душа, обпалена війною"

Душа, обпалена війною
фестиваль-концерт авторської та самодіяльної пісні, присвячений 70-тій річниці визволення України від фашистських загарбників

1 березня 2014 року КЗ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» ЗОР за підтримки КЗ «Запорізький обласний центр молоді» ЗОР провели фестиваль-концерт авторської та самодіяльної пісні «Душа, обпалена війною», присвячений 70-тій річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. У фестивалі взяли участь більше 70 вихованців центру, для яких важливо зберігати пам’ять про людей, які боронили незалежність держави у роки Великої Вітчизняної війни (керівники Ніколаєв О.С., Шелегеда О.Р., Бородін С.Е., Шелегеда В.І., Похилько С.П., Окорокова І.Г., Ястребова Н.О., Кучер-Горіла В.В., Волобуєв М.С., Доценко А.В., Гуленко К.С., Почтарь В.Г., Дячко А.А.)

Безпосередні ініціатори фестивалю Шелегеда В.І. (заст. директора центру) і Ніколаєв О.С. (методист центру з патріотичного виховання) поставили перед собою завдання говорити про війну не тільки мовою цифр, фотографій, документальних кадрів, а й рядками віршів, пісень, музики. Бо війна - це не тільки кров, страждання і смерть, але ще й вищі злети людського духу. Вище мірило мужності, благородства, вірності ... Під час війни навіть говорили, що пісня - це друга гвинтівка, з якою солдат готовий битися до останнього, не здаючись, не відступаючи.

Перед учасниками фестивалю зі словами пам’яті виступили начальник управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації Наталія Федорівна Власова і заступник директора КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Шелегеда В.І.

На фестивалі пролунали як відомі пісні часу війни, так і сучасні, у виконанні яких взяли участь вихованці гуртків КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР «Скаутинг і краєзнавство» (керівники Ніколаєв О.С., Бородин С.Е.), «ЮНЕКО» (кер. Шелегеда В.І.), «Історичне краєзнавство» (Гуленко К.С.), творчий клуб авторської пісні Запорізького гідроенергетичного коледжу (керівник Кіящук А. Л.) та професійні музиканти.

Фестиваль мав за мету не тільки вшанувати пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні мовою самодіяльної пісні, а й дати дітям знання про події того часу, які відбувалися на території Запорізької області. І тому концертна програма перекликалася з короткими тематичними відеороликами та історичними довідками, у підготовці яких взяли участь учні Хортицького національного навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру під керівництвом Булатньої О.Д., завідувача бібліотекою ХННРБЦ.

Всі виконавці пісень нагороджені дипломами фестивалю, які вручив директор КЗ «Запорізький обласний центр молоді» ЗОР Мокшанов В.В.

Учасники фестивалю впевнені - спогади про часи Великої Вітчизняної війни потрібні всім нам не тільки, як повага до нашої історії та героїзму нашого Народу, а й як урок, котрий дає зрозуміти: війна – це жах, який знищує все на своєму шляху, залишаючи за своєю спиною зруйновані домівки, сиріт, рани і в душах людей, і на тілі землі.

Організатори фестивалю













Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 808 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz