Вівторок, 19.03.2024, 09:33
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

12:23
І відкрита педагогічна конференція «Інноваційна діяльність педагога закладу позашкільної освіти"

В Центрі туризму педагоги області обговорили питання впровадження компетентнісного підходу в позашкільну роботу туристсько-краєзнавчого спрямування

05 лютого 2021 року в КЗ «Центр туризму» ЗОР у форматі онлайн на платформі додатку Google Meet було проведено І відкриту педагогічну конференцію «Інноваційна діяльність педагога закладу позашкільної освіти туристсько-краєзнавчого напряму в умовах реалізації компетентнісного підходу».

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор Центру Олександр Романчук, який підкреслив, що на сучасному етапі механізми впровадження компетентнісного підходу в позашкільну освіту знаходяться на стадії теоретичного опрацювання і практичної апробації й передбачають активну участь у процесі її реформування всіх учасників позашкільного освітнього процесу.

Зі своїми доповідями і презентаціями виступили досвідчені педагоги КЗ «Центр туризму» ЗОР та області. Відкрила конференцію доповідь кандидата соціологічних наук, доцента КЗ «ЗОІППО» ЗОР Вікторії Могилевської «Компетентнісний підхід як головний орієнтир позашкільного освітнього процесу», в рамках якої доповідачка розкрила основні терміни і поняття компетентнісного підходу, окреслила відмінні риси деяких термінів, теоретичні аспекти впровадження компетентнісного підходу у позашкільний освітній процес.

Наступні доповідачі презентували власний досвід роботи з дітьми, різні форми, прийоми і технології, в тому числі інноваційні, впровадження компетентнісного підходу в освітній процес закладу позашкільної освіти. Всього було представлено 8 доповідей, які охопили більшість профілів туристсько-краєзнавчого напряму: гірський і пішохідний туризм (доповідачі Світлана Бебешко і Яна Рогатіна), спортивне орієнтування (Сергій Некрасов), краєзнавство (Ким Гуленко і Олександр Бадіон), екскурсійна справа (Тетяна Мордовська і Альона Орел), військово-патріотичний напрям (Анатолій Остроконь).

Загалом у конференції взяло участь 73 учасники – педагоги Центру туризму, інших закладів освіти Запорізької області, колеги із закладів позашкільної освіти Кривого Рогу.

Ми дякуємо доповідачам за цікаві, змістовні виступи. Найкращі доповіді будуть розміщені в електронному інформаційно-методичному віснику «Горизонти туристсько-краєзнавчої освіти Запорожжя», публікація якого планується в червні цього року.

Всі учасники конференції, які надали організаторам свої тези і виступи, впродовж тижня отримають відповідні сертифікати. А їхні презентації можна переглянути на сайті Центру у розділі «Методичний відділ» - «Педагогічна конференція» за посиланням.

До зустрічей на наступних семінарах, нарадах і методичних об’єднаннях КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 273 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz