П`ятниця, 26.04.2024, 02:01
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

08:42
ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття»

ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття»

З 23 по 25 березня в м. Черкаси відбулась ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття» (далі – конференція). Участь в ній взяли делегації з 17 областей України. Запорізьку область представляли вихованці КЗ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, молоді та спорту учнівської молоді» ЗОР (керівник делегації методист краєзнавчого відділу Сало Ю.О.).

Урочисте відкриття відбулось у приміщенні актового залу Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Відкрили захід художні колективи університету – вокальний гурт «Жива музика» та Народний самодіяльний ансамбль танцю «Черкащанка». З привітальними словами до учасників конференції звернулись головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України Світлана Бут, заступник начальника Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валентина Ткаченко, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності ЧНУ ім. Б. Хмельницького, доктор історичних наук, професор Сергій Корновенко, директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Сергій Неділько та директор Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради Олександра Фігура.

Робота в секціях проходила на базі Черкаського національного університету. Юні дослідники Запорізької області виступили зі своїми доповідями:

• В секції «Історичні постаті в процесі державотворення на українських землях, їх роль і місце у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності» представив свою роботу «ТЕОРЕТИЧНА СПАДЩИНА ДМИТРА ДОНЦОВА В КОНТЕКСТІ УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВОСТВОРЕННЯ» Кривцов Денис, вихованець гуртка «Історичне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР (кер. Горбова О.А.);

• В секції «Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями» плідно попрацювали дві вихованки КЗ «Центр туризму» ЗОР: Савченко Анастасія (гурток «Пішохідний туризм»), із темою «РОЗТАШУВАННЯ ФОРТЕЦЬ ДНІПРОВСЬКОЇ ЛІНІЇ НА РІЧЦІ БЕРДА» (кер. Янущенко Д.В.) та Іванова Ксенія (гурток «Історичне краєзнавство»), яка представляла дослідження на тему «ПОСЕЛЕННЯ НА ПІВНІЧНОМУ УЗБЕРЕЖЖІ АЗОВСЬКОГО МОРЯ В XIII-XV СТОЛІТТЯХ» (кер. Гуленко К.С.).

Програма конференції супроводжувалась різними екскурсійними заходами та була різноманітною і насиченою. Вже в перший день по приїзду учасникам було проведено цікаву екскурсію «Архітектурне намисто Черкас».По закінченню роботи в секціях на її учасників чекала екскурсія Черкаським національним університетом ,а «родзинкою» дня стало відвідання Буддійського храму «Білий Лотос», який, за словами екскурсовода, являється єдиним у Європі подібного роду, адже в ньому знаходиться ще й школа бойового мистецтва.

25 березня учасники конференції відвідали с.Мошни,в якому знаходиться велична Спасо-Преображенська церква (1840 р.), що була побудована в нехарактерному для православних храмів стилі, який поєднує в собі романтичний стиль з неоготикою (тюдорівською готикою). Побували учасники конференції і в будівлі, в якому у свій час був проїздом Т.Г. Шевченко. Після чого відбувся переїзд до м. Канева, де були проведені екскурсії «Історичний центр Канева» та Шевченківським національним заповідником на Чернечій горі.

Урочисте закриття та нагородження учасників конференції відбулось у конференц-залі Музею Т.Г.Шевченка. Делегація Запорізької області була відмічена Грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, а також отримала збірники матеріалів конференції та подарунки у вигляді краєзнавчої літератури та сувенірів.

Запорізька делегація дякує організаторам за чудово спланований і проведений трьохденний захід та за особливу атмосферу, яка була притаманна конференції та сприяла плідній праці та спілкуванню. До майбутніх зустрічей!

Петроченко В.І.
Сало Ю.О.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 666 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz