П`ятниця, 26.04.2024, 22:54
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:08
ІХ обласний етнолого-історичний зліт учнівської молоді «Дослідники минулого»

ІНФОРМАЦІЯ
про ІХ обласний етнолого-історичний зліт учнівської молоді «Дослідники минулого»,
присвячений 290-річчю від дня народження гетьмана Кирила Розумовського
(у рамках Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців)

10-12 квітня 2018 року у м.Запоріжжя, на території т/б «Дніпрянка», відбувся щорічний ІХ обласний етнолого-історичний зліт учнівської молоді «Дослідники минулого», який присвячувався 290-річчю від дня народження гетьмана Кирила Розумовського.

Дев'ятий рік поспіль, Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства спорту та екскурсій учнівської молоді надає можливість історико-краєзнавчим об’єднанням області вибороти звання кращих юних знавців і дослідників історії та культури рідного краю. Зліт відбувся за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та співпраці з Запорізькою обласною організацією Національної Спілки краєзнавців України.

На урочистому відкритті учасників привітав директор комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради Романчук Олександр Павлович та відомий краєзнавець, письменник, член Запорізької обласної організації Національної Спілки краєзнавців України Вілінов Юрій Аркадійович.

За звання кращих у цьому році змагалися юні історики та етнологи з міст Бердянськ, Енергодар, Запоріжжя, Мелітополь, Василівського, Вільнянського, Мелітопольського районів, Комиш-Зорянської селищної ради Більмацького району. Загальна кількість учасників зльоту 95 осіб.

В рамках програми першого дня відбувся конкурс «Візитка команди», на якій у творчій формі команди представляли своє краєзнавче об’єднання, гурток; «Туристська естафета», під час проходження якої діти змагалися в умінні в’язати туристські вузли, швидкості подолання перешкод та встановленні намету. Ввечері учасники представили суддівській колегії театралізовану виставу «Кирило Розумовський». Під час виступу команди показували у театралізованій формі історико-культурну реконструкцію подій, народну легенду, переказ, пов’язані з постаттю українського військового, політичного і державного діяча Кирила Григоровича Розумовського. Творчі конкурси надзвичайно здивували й порадували своєю оригінальністю, декораціями, подачею матеріалу, артистизмом і майстерністю виконання.

Одним із завдань для часників зльоту було проходження контрольного етнолого-історичного маршруту з розв’язанням історичних та етнологічних інтелектуальних завдань, орієнтувальної картографії. Також, діти спробували свої сили у конкурсі «Ерудити-краєзнавці», де проявили себе справжніми ерудитами у знаннях пам’яток культурної спадщини України та Запорізького краю.

Дні зльоту були насиченими, складними, але пізнавальними та цікавими. Всі учасники проявили себе як справжні краєзнавці, які знають, поважають і люблять історію та етнологію рідного краю. Приємно вразила ґрунтовна підготовка команд, відчувається професіоналізм та відповідальність керівників та вчителів, які займалися з дітьми.

Всі команди достойні високої оцінки за свою роботу і боротьбу за перемогу. Але найсильнішими показали себе команди:

«Темеринда» м. Бердянськ Приморський відділ КЗ «Центр туризму» ЗОР Бердянського ЦСТ (І місце, етнологічний напрямок); «Краєзнавець» Мордвинівської ЗШ І-ІІІ ст. Мелітопольського району, КЗ «Центр туризму» ЗОР (ІІ місце, етнологічний напрямок); «9 кедів» Енергодарського центру туризму краєзнавства та спорту (ІІІ місце, етнологічний напрямок); «Таврія» Костянтинівського районного НВО №1 «Таврія» Мелітопольського району, КЗ «Центр туризму» ЗОР (І місце, історичний напрямок); «Світоч» Вільнянської гімназії Світоч (ІІ місце, історичний напрямок); «Патріот» Вільнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (ІІІ місце, історичний напрямок).

Дякуємо всім учасникам за чудову дружню атмосферу, яка панувала протягом цих конкурсних днів. Сподіваємося наступного року зустрітися вже на ювілейному Х зльоті «Дослідники минулого».

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 695 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz