Середа, 08.05.2024, 04:43
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:02
Інформація про участь в Всеукраїнському скаутському Форумі, присвяченому святкуванню 100 річчя Скаутинга в Україні

Інформація
щодо участі в Всеукраїнському скаутському Форумі, присвяченому святкуванню 100-річчя Скаутинга в Україні

За дорученням Державної служби молоді та спорту України ВМГО «Національна Організація Скаутів України» з 28.04.12р. по 02.05.12р. провела в Києві та Черкаській області Всеукраїнський скаутський форум, присвячений 100-річчю Скаутингу в Україні.

У Форумі взяли участь більше 1500 скаутів України, Молдови, Казахстану, Росії, Білорусії, Вірменії. Були представлені всі регіони України.

Запорізьку область на Форумі представляли два скаутські патрулі – гуртківці Запорізького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді під керівництвом скаут-лідерів Бородіна Сергія Едуардовича та Ніколаєва Олексія Сергійовича. У складі делегації були представники міста Енергодар, Комунарського району (гімназія № 107), Заводського району, Орджонікідзевського району, (гімназії № 71), Шевченківського району (ЗБЛ «Перспектива») м. Запоріжжя. Загальна кількість делегації складала 22 особи, з них 18 гуртківців і 4 дорослих керівника.

Форум розпочався урочистим парадом на Софіївській площі. Скаутів України привітали Президент України та голова Київського управління зі справ молоді та спорту, а також представники Регіонального та Всесвітнього скаутського бюро.

Після урочистого відкриття всіх чекали автобуси, які слідували до Черкаської області до місця проведення Форуму.

Форум проходив у сосновому лісі, на березі річки Рось. На великій галявині, біля лісу, був розташований величезний ігровий майданчик, де протягом всього Форуму з дітьми проводилися ігри та навчальні заняття. Все це супроводжувалося доброзичливістю, відкритістю в спілкуванні та привітністю всіх учасників. Для дітей були проведені наступні активітети: «Основи лідерства», «Настільні ігри», «Скаутська пісня», «Володар вогнища», «Сам собі редактор видавець», «Скаут-денс», «Практичне виживання», «Безпечний Інтернет». Майстер класи з: квіллінгу, орігамі, православному етикету, створення відео, ткацтва, іграшки із трави, розпис тарілок; вироби з воску, гончарство, ковальство і багато інших. Також були організовані фізичні активності: стенд для скелелазіння; спортивне містечко зі всілякими цікавими випробуваннями; скаутське ралі; спортивні ігри та інші активні скаутські ігри. Були проведені фестивалі скаутської пісні, танцю, скаутських ігор, скаутських активностей «Зробимо світ кращим».

У програмі також був закладений крос-похід місцями бойової слави, маршрут якого закінчувався біля старовинного дуба часів козацтва.

Програма Форуму була настільки насиченою, що діти ледве встигали з однієї гри на іншу. Щовечора для дітей проводили різні розважальні програми з іграми та піснями біля вогнища, де діти мали змогу відпочити від насиченого дня й поспілкуватись, знайти нових друзів.

У рамках Форуму при підтримці Державної служби зі справ молоді та спорту України та Регіонального скаутського комітету Євразії, Всесвітнього скаутського бюро, була проведена науково-практична конференція «Сутності характеристики скаутинга ХХІ століття». На конференції працювали п’ять секцій: «Духовне виховання в скаутингу»; «Скаутський метод як основа динамічного розвитку дитячих організацій та молодіжних об’єднань»; «Доступність інтеграції в світовий Скаутинг для України»; «Обов’язок скаутів перед Батьківщиною» та «Використання сучасних технологій і ефективних інструментів в розвитку скаутського руху». Представники КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР взяли участь у засіданні круглого столу на секціях «Скаутський метод як основа динамічного розвитку дитячих організацій та молодіжних об’єднань» та «Духовне виховання в скаутингу».

Делегація привезла з собою численні відзнаки та найкращі спогади, і ще велике бажання взяти участь у цьому великому заході наступного року, присвяченому 101- річниці Скаутингу в Україні.

Ніколаєв О. С.
Бородін С. Е.































Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 719 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz