П`ятниця, 19.04.2024, 14:13
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

20:31
Інформація щодо проведення відкритої школи козацько–лицарського виховання «Школа джур»

Інформація
щодо проведення відкритої школи козацько–лицарського виховання «Школа джур»

З 23 по 26 червня 2018 року у Василівському районі на туристській базі «Лиса гора» комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради (далі – КЗ «Центр туризму» ЗОР) було проведено відкриту школу козацько–лицарського виховання «Школа Джур» (далі – Школа),

У школі взяли участь 60 учасників – юних патріотів, вихованців гуртків «Джура» та представників скаутських патрулів та КЗ «Центр туризму» ЗОР з міст Запоріжжя, Запорізького, Вільнянського, Новомиколаївського та Веселівського районів Запорізької області. Школа проходила за підтримки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Відкрита школа козацько–лицарського виховання «Школа джур» проводиться з метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості, активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвинутої особистості.

Під час перебування у «Школі джур» для учасників було організовано насичену програму. Протягом чотирьох днів юні джури та скаути отримали навички із туристської підготовки техніки пішохідного туризму, методики проведення походів та експедицій, надання першої медичної допомоги, тактичної медицини. Під час змагань учасники школи перевіряли свій командний дух та вміння орієнтуватися на місцевості.

Невід’ємною частиною «Школи джур» була вечірня ватра, в рамках якої діти мали можливість вивчити нові туристичні та українські пісні та заспівати їх разом біля вогнища. Під час проведення першої вечірньої ватри січові козаки випробували юних джур на міць, хоробрість та швидкість. У фіналі заходу юні джури склали клятву на вірність Україні та були урочисто посвячені у джури.

В рамках програми «Школи джур» групи також здійснили похід 1 ступеню через балку Басанька з радіальним виходом на водоспад «Сльози Горпини» та екскурсію національним парком «Великий луг».

Відкрита школа козацько–лицарського виховання «Школа джур» була проведена на високому рівні з максимальним дотриманням техніки безпеки та забезпеченням умов життєдіяльності учасників. Бажаємо юним патріотам цікавих та змістовних літніх канікул та чекаємо на Школі Джур 2019.

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 707 | Додав: Admin2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz