П`ятниця, 26.04.2024, 04:26
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

15:01
Інформаційна освітянська естафета про підсумки акції «Посади своє дерево» - частина 2

Інформаційна освітянська естафета
про підсумки акції «Посади своє дерево»

Вже більше місяця, з 21 березня 2019 року, в Запорізькій області триває природоохоронна акція «Посади своє дерево», яка є складовою обласної міжвідомчої краєзнавчо-природоохоронної програми «Ліси Запорізького краю», започаткованої Департаментом освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Метою програми є залучення учнівської молоді до заходів зі створення лісових і зелених насаджень та опіки над ними, дбайливого ставлення учнівської молоді до навколишнього природного середовища.

Сьогодні ми розкажемо про те, як долучились до акції такі заклади як Новопилипівська ЗОШ І-ІІІ ст. Мирненської сільської ради, КЗ «Новоукраїнська опорна загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів» Більмацького району, КЗ « Плодородненський НВК І-ІІІ ступенів» Михайлівського району, КЗ «Давидівська ЗОШ І – ІІІ ступенів Якимівського району та КЗ «Запорізька загальноосвітня санаторна школа-інтернат №7 І-ІІ ст.» міста Запоріжжя, які наводили лад на своїх пришкільних ділянках, закладали паркові зони, саджали дерева, кущі та квіти на території своїх громад.

Вже багато років ланка «Юних лісовиків» та гурток «Лісовичок» Новопилипівської ЗОШ І-ІІІ ст. Мирненської сільської ради співпрацюють із Старобердянським лісництвом. Разом із працівниками лісового господарства діти прибирають сміття у лісі, хмиз, взимку підгодовують тварин та птахів, проводять серед учнів школи, молоді та жителів села різноманітні просвітницькі та природоохоронні акції. 21 березня, у Міжнародний день лісів, вони стали учасниками акції «Посади своє дерево», під час якої посадили на території лісництва 200 сіянців ясеня. Ці насадження необхідні для захисту ґрунтів від вітрової ерозії та зберігання вологи. Через кілька років ця зона перетвориться в зелену лісосмугу.

 

152 учні та 30 працівників КЗ «Новоукраїнська опорна загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів» Більмацької районної ради Запорізької області посадили 300 саджанців сосни, ялівцю та липи, до яких прив’язали стрічки зі своїми прізвищами. У результаті завдяки спільним старанням дітей і дорослих пришкільна територія поповнилася новими насадженнями, а кожний учасник, крім позитивних емоцій, отримав «особистого іменного зеленого друга», про якого буде піклуватися протягом наступних років.

 

До акції «Посади своє дерево» 18 квітня 2019 року долучилися вчитель біології Тимошенко Ірина Михайлівна разом з учнями старших класів КЗ « Плодородненський НВК І-ІІІ ступенів» Плодородненської сільської ради Михайлівського району Запорізької області. На території школи було висаджено 9 дерев ясену, 20 берез, 7 бузку Мадам Лемуан, 2 куща спіреї сірої Грефшейм. Участь у акції відбулась за фінансової підтримки місцевого депутата Верещаги Олексія Леонідовича.

 

Всім давно відомо, що дерева – це легені нашої планети. КЗ «Давидівська ЗОШ І – ІІІ ступенів Якимівського району завжди потопала в зелені. Але роки йдуть, а з ними засихають і деякі зелені красені, що радували своїм виглядом та дарували в літню спеку таку бажану тінь та прохолоду. Тож працівники та учні вирішили долучитись до акції «Посади своє дерево». Учні 6 класу разом з вчителем біології Федоровою Наталею Володимирівною з ентузіазмом сприйняли ідею та долучилися до озеленення подвір'я улюбленої школи. Хтось приніс саджанці, хтось готував ґрунт під їх висадку, хтось поливав молоденькі деревця. Робота знайшлась для всіх, хто забажав прийняти участь у акції. Дуже сподіваємось, що через декілька років ці зусилля дадуть плоди, і молоденькі деревця будуть милувати око розмаїттям цвіту та яскравої зелені!

 

Учнями старшої школи КЗ «Запорізька загальноосвітня санаторна школа-інтернат №7 І-ІІ ст.» міста Запоріжжя протягом проведення акції «Посади своє дерево» було висаджено 50 кущів перовскії лебедолистної, 10 саджанців акації білої, 50 кущів барбарису, 30 лаванд, 11 саджанців туї західної пірамідальної та 3 куща ялівцю.

 

Інформація про участь інших закладів освіти в акції буде надана в наступних публікаціях. Тож – далі буде.

КЗ «Центр туризму» ЗОР, координатор програми «Ліси Запорізького краю»

Категорія: Методичний відділ | Переглядів: 523 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz