Четвер, 25.04.2024, 00:41
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

09:13
ХІ природничо-краєзнавчий зліт-форум учнівської молоді «Знай, люби, бережи»

ІНФОРМАЦІЯ
про ХІ природничо-краєзнавчий зліт-форум учнівської молоді
«Знай, люби, бережи»

20-22 вересня 2016 року у Запоріжжі комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та Національного заповідника «Хортиця» проведено ІХ обласний природничо-краєзнавчий зліт-форум учнівської молоді «Знай, люби, бережи».

Природничо-краєзнавчий зліт-форум учнівської молоді заснований і проводиться КЗ «Центр туризму» ЗОР і є складовою частиною системи краєзнавчої роботи з учнівською молоддю в області.

Зліт відбувався на туристичному пляжі о. Хортиця та т/б «Дніпрянка» КЗ «Центр туризму». У зв’язку з несприятливими погодними умовами програма зльоту була скорочена. До програми не увійшли конкурс «Ерудити-краєзнавці» та конкурс-змагання «Туристська естафета».

Головною метою проведення Зльоту традиційно є визначення рівня знань, умінь і навичок польових досліджень з природничого краєзнавства.

Основними завданнями програми Зльоту були:
- сприяння розвитку та активізації природничого краєзнавства серед учнівської молоді;
- перевірка знань, умінь і навичок польових досліджень, набутих на заняттях гуртків та під час краєзнавчих експедицій;
- виховання почуття патріотизму, гордості за свій край, поваги та бережливого ставлення до природної спадщини рідного краю;
- виявлення і поширення кращого досвіду роботи з природничого краєзнавства в закладах освіти області;
- виявлення обдарованої молоді з питань природничого краєзнавства.

У зльоті взяли участь 9 команд з міст Енергодару і Мелітополя, Чернігівського, Веселівського, Мелітопольського та Бердянського районів області, а також КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Змагалися учасники за двома краєзнавчими напрямками: географічним та екологічним.

Конкурсна програма зльоту складалася з конкурсів «Візитка команди», «Самодіяльна пісня», змагання на контрольному природничо-краєзнавчому маршруті, «Знавці рідної природи» та фотоконкурс «Рідна природа очима краєзнавців».

У загальнокомандному заліку географічного напрямку у старшій віковій групі І місце здобула команда «Позитрон» Енергодарського ЦТКС м.Енергодар (кер. Ясінська Н.В.), ІІ місце – команда «Невгамовні» Семенівської ЗОШ Мелітопольського району (кер. Ткаченко В.В.), ІІІ місце – «Матроскін і Ко» Андріївської СРШ Бердянського району ЗОР (кер. Псьол О.В.).

У загальнокомандному заліку еколого-краєзнавчого напрямку у старшій віковій групі І місце здобула команда «Бджоли» Верхньотокмацької ЗОШ Чернігівського району (кер. Солоха С.О.); ІІ місце – команда «Краєзнавці» КЗ «Веселівська ЗОШ №2» Веселівського району (кер. Мусіхіна Г.П.), ІІІ місце – команда «Веселка» КЗ «Запорізька ЗОШ» Веселівського району (кер. Гридасов В.А.).

У молодшій віковій групі І місце здобула команда «Лісова братва» Верхньотокмацької ЗОШ Чернігівського району (кер. Бадіон О.П.); ІІ місце – команда «Ритм» ЦТКТУМ м.Мелітополь (кер. Костікова Н.В.) та ІІІ місце посіла команда «Молоді екознавці» КЗ «Веселівська ЗОШ №1» Веселівського району (кер. Шкель Н.Л.).

Завершився ІХ обласний природничо-краєзнавчий зліт-форум учнівської молоді «Знай, люби, бережи» урочистим закриттям та нагородженням переможців грамотами Запорізького обласного центру туризму та краєзнавства спорту та екскурсій учнівської молоді, яке відбулося на території туристичного пляжу о.Хортиця.

Петроченко В.І.
Калниш А.І.

Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 683 | Додав: Тиалари | Теги: хортиця, знай люби бережи, масовий захід, природничий зліт, запорізький центр туризму
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz