Субота, 27.04.2024, 00:49
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

17:21
ХІI Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців у Закарпатській області

ХІI Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців у Закарпатській області

Вже багато років на базі філії «Центральний табір туристського активу учнів України» (Закарпатська область, Іршавський район, с. Осій) відбувається Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців. Цього року він був дванадцятий. Загальне керівництво підготовкою та проведенням Зльоту здійснювало Міністерство освіти і науки України. Безпосередньою організацією та проведенням Зльоту займався Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді. На зльоті були присутні 15 команд з різних областей України та м. Києва.

Команда, яка представила Запорізьку область, складалася з учнів закладів освіти області, вихованців Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Запорізької обласної ради у складі 9 осіб: Шаповалов Максим, Савко Юлія, Шашко Софія (кер. Горбова О.А., Костянтинівське районне навчально-виховне об’єднання «Таврія»), Даниліна Анастасія (кер. Жейнова Л.М., Мордвинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Христенко Єгор, Божинський Євген (кер. Олійник М.О., Опорний комунальний заклад «Орієнтир»), Квашина Діана (кер. Рогатіна Я.О., Вільнянська гімназія «Світоч») та керівники делегації Ячін В.О. і Вагеннік О.М.

Програма Зльоту передбачала роботу за п’ятьма напрямами краєзнавчих досліджень: історичне краєзнавство, фольклор і етнографія, екологія, географічне краєзнавство, геологія. За цими ж напрямками були представлені і творчі майстерні. Конкурсна програма зльоту складалася з візитки команди, конкурсу-захисту краєзнавчо-дослідницької роботи за темою: «Ігри та забави в народних традиціях» та туристсько-краєзнавчої вікторини.

Команда Запорізької області брала активну участь у всіх видах змагань та конкурсів. Досить складним виявився туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут, який проходив гірською місцевістю з подоланням численних перешкод, орієнтуванням у заданому напрямку та виконанням завдань з польової експедиційної роботи на різних станціях.

У переддень від’їзду в учасників зльоту була можливість ознайомитися з місцевими визначними пам’ятками. Запорізька команда обрала для подорожі Національний природний парк «Зачарований край», територія якого приурочена до центральної частини Вигорлат-Гутинської Вулканічної гряди передгір’їв Східних Карпат, а саме, до хребта Великий Діл. Геологічний заказник місцевого значення «Зачарована долина» площею 150 гектарів, який відзначається своєрідними рідкісними формами скельного рельєфу з урочищем «Смерековий камінь» та букові праліси, пам’ятка ЮНЕСКО, особливо сподобалися запоріжцям.

Повертаючись додому, Запорізька команда відвідала Мукачево, з його знаменитим замком та центром міста, невеличке місто Стрий, яке має багату історію та легендарне місто Львів.

Чимало гарних спогадів і приємних вражень привезли діти зі зльоту. Адже, окрім напружених змагань на лоні чудової природи Закарпаття, вони знайшли багато нових друзів, відвідали визначні місця і доторкнулися до давньої історії та культури нашого народу.

Вагеннік О.М., методист відділу краєзнавства
та патріотичного виховання

 
Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 436 | Додав: zpcentrturizmu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz