Середа, 24.04.2024, 03:11
   Ви увійшли як Гость • Група "Гості" • RSS
Меню сайту
Напрями роботи
Категорії розділу
Новини Центру [191]
Краєзнавчий відділ [322]
Новини краєзнавчого відділу
Спортивний відділ [285]
Новини туристсько-спортивного відділу
Методичний відділ [152]
Новини методичного відділу
Патріотичне виховання [181]
Новини з питань патріотичного виховання
МАН [94]
Новини щодо Малої академії наук
Бібліотека [148]
Методичні матеріали, додані до розділу "Бібліотека"
Досягнення [82]
Вітання з досягненнями
Робота гуртків [132]
Поточна діяльність гуртків Центру
 

12:05
"Край, в якому я живу: екскурсія для друга" - форум переможців

Про форум переможців обласної експедиції
«Край, в якому я живу: екскурсія для друга»

13-14 жовтня краєзнавчий відділ Запорізького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді організував та провів ІІ обласний форум юних краєзнавців – переможців заочного конкурсу «Край, в якому я живу: екскурсія для друга». На форум зібралося 38 юних краєзнавців та їх керівників, представників гуртків КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР, загальноосвітніх шкіл та позашкільних закладів Запорізької області з Малобілозерської естетичної гімназії «Дивосвіт» ЗОР, КЗ «Запорізький Січовий колегіум» ЗОР, Комунарського, Орджонікідзевського районів м. Запоріжжя, м. Мелітополь, м. Енергодар, Вільнянського, Кам’янсько-Дніпровського, Мелітопольського, Новомиколаївського, Розівського та Чернігівського районів.

Форум тривав впродовж двох днів, що були насичені різноманітними заходами, серед яких нагородження переможців експедиції, пленарне засідання, презентація юними краєзнавцями конкурсних робіт-переможців, екскурсія Запоріжжям, екскурсія «Геологічними стежками о. Хортиця», екскурсія музеєм історії запорізького козацтва, відвідування історико-етнографічного комплексу «Запорізька Січ», ІІІ Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці», урочистості, присвячені Дню Українського козацтва.

Програма форуму мала такий насичений графік не даремно, адже переслідувала певні важливі цілі, серед яких розкриття юним краєзнавцям історико-культурного та природного багатства рідного краю (а саме Запоріжжя), закріплення у дитячих серцях почуття любові до своєї країни, гордості за її багатогранну красу, мотивація до подальшої науково-пошукової та екскурсійної діяльності.

Хочеться звернути увагу, що захоплюючі екскурсії Запоріжжям та островом Хортиця для юних краєзнавців та їх наставників підготували і блискуче провели керівники гуртків «екскурсійна справа» КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР Волобуєв Михайло Станіславович та Дульцев Святослав Вікторович.

Сподіваємось, що юні краєзнавці провели під час форуму в Запоріжжі два незабутні дні, наповнені приємними враженнями та яскравими емоціями. Також, залишається надія, що наступного року кількість та рівень екскурсійних робіт значно збільшиться, а екскурсії цікавими стежками нашого міста проводитимуть самі конкурсанти.

Похилько С.П.,
культорганізатор краєзнавчого відділу.








Категорія: Краєзнавчий відділ | Переглядів: 1169 | Додав: Тиалари
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Ми в соцмережах
Важливо
"Сокіл"
("Джура")
Важливо
Ліси
Запорізького краю
Календар новин
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери

Міністерство освіти і науки України

УДЦТКУМ

Обласна Федерація спортивного туризму

Обласна Федерація спортивного орієнтування

Форма входу
Пошук
Сайт управляється системою uCoz